2006-04-07 23:31:57• hírek • Szatmar.ro

Útrehabilitációra készülnek

Komoly garanciát kér majd a tanács a licitre jelentkező cégektől.


A megszokottnál jóval hosszabb volt a Szatmár Megyei Tanács rendes gyűlése. Ez valószínűleg az újra bevezetett élőadásnak is betudható volt.

A 16 napirendi pontból 3 pontot elnapoltak a tanácsosok. A tanácsülés napirendjén a kulturális, ifjúsági és sport rendezvényekre szánt összegek elosztása, a megyei útvállalatok egyesítésének elfogadása, a Luna-forrási sípálya adminisztrálásának megoldása is szerepelt.
A nagyrészt feszültségektől mentes tanácsülésen sok, a megye számára fontos kérdésben született döntés.
A tavalyi év végén a tanácsosok az útvállalatok egyesítését kezdeményezték, és a mostanra előkészített egyesítést hagyták véglegesen jóvá. Az útvállalat további sorsa még kérdéses, de egy korábban elfogadott ütemterv alapján a privatizálása a legvalószínűbb.

Szintén döntöttek a Luna-forrás adminisztrálását és kivitelezését ellenőrző cég létrehozásáról. Ez azért is fontos, mert ez által ellenőrizhetőbb és jobban irányítható az üdülőközpont működtetése.

Talán az egyetlen napirend, ahol a tanácsi frakciók nem értettek egyet, a kulturális, ifjúsági és sport rendezvényekre szánt összegek elosztása volt. A PSD tanácsosai 500 millióval akarták támogatni a Poesis Multikulturális Egyesületet,  Szabó István tanácselnök véleménye szerint azonban az összeg nagyon is sok egy viszonylag szűk kört érintő rendezvényre, figyelembe véve, hogy a Partiumi Magyar Napok, a Sâmbra oilor vagy a Bükkalja Fesztivál  200 millió körüli összeget kap. A szociáldemokrata tanácsosokon kívül mindenki támogatta az elnök javaslatát, és megvonta a nagyvonalú támogatást.

A legfontosabb napirendi pont egy, a megye úthálózatának a korszerűsítésére vonatkozó határozat volt, mely által huzamosabb időre megoldódna az utak problémája, mivel komoly garanciát kér majd a tanács a licitre jelentkező cégektől. Szabó szerint ezzel látványos javulást lehet majd elérni a megye infrastruktúrája terén.  A tanács egyöntetűen támogatta az elnököt a javasolt program megvalósításában.
 

 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: