2014-07-23 13:44:29• hírek • Szatmár.ro

Lesz hol tornázzanak a halmi gyerekek

A tervek szerint iskolakezdésig elkészül a sportterem, amelyet az óvoda mögötti épületben alakítanak ki.

Javában dolgozik a halmi óvoda mögött található épületben a polgármesteri hivatal munkacsoportja, hogy sikerüljön teljes egészében felújítani és felszerelni az épületet, amely iskolakezdéstől a helyi iskolások tornaterme lesz - tudtuk meg Incze Lajos polgármestertől.

Halmiban évente 700 gyermek jár iskolába, ám a tornaórák megtartása már régóta gondot jelent. Van ugyan egy épület, amelyben tornázhatnak a gyerekek, de az igen szűkös és nem is tudja kielégíteni az igényeket. Ezért a tanulók, ahogy erre alkalmassá válik az idő, már az iskolaudvaron tornáznak.

Az új épületben kialakított tágasabb tornaterem azonban megoldja ezeket a gondokat - magyarázza Incze -, a munkálatok pedig jó ütemben folynak. Amennyiben elkészül az épület felújítása, ott öltözők,  illemhelyek, zuhanyzók, központi fűtés, na meg lebetonozott és speciális, sportolásra alkalmas réteggel fedett padlózatú sportterem várja majd az energiával teli nebulókat.

Az épület felújítása még a télen vette kezdetét, azóta felújították az épület tetőszerkezetét, kicserélték a nyílászárókat is és rengeteg egyéb munkálatot elvégeztek rajta, illetve benne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: