2014-07-25 15:51:24• hírek • Szatmár.ro

Fejlesztik a kultúrotthonokat Halmiban

Halmi község minden kultúrotthonát fejlesztik a nyár folyamán - hol kisebb, hol nagyobb fejlesztés várható.

A legkomolyabb munkát a községhez tartozó Nírestanyán végzik - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Incze Lajos, Halmi község polgármestere. Itt megszűnt az iskola, ennek köszönhetően pedig a felszabadult termekből van mit "hozzácsatolni" a kultúrházhoz. Így a nagyterem befogadóképességét is növelni lehet, emellett pedig egy kisebb konyhát is ki tudnak alakítani.

Inczétől azt is megtudtuk: mivel szükség van rá a Halmi mellett a nyírestanyai, kisbábonyi és dabolci kultúrház felszereltsége is 10-10 szett lócával bővült.

A községközpontban található kultúrházban a légkondícionáló berendezések számát növelik. Itt tíz gondoskodik jelen pillanatban arról, hogy kellemes hőmérsékletben lehessen rendezvényt tartani, de úgy tűnik, ez nem elég. Így a polgármesteri hivatal újabb két, de nagyobb kapacitású légkondícionáló berendezést szereltet be a terembe.

A polgármester szerint a községközpont kultúrháza a legkihasználtabb: itt augusztusban minden hétvégén lagzit tartanak, sőt, ilyenkor van, hogy hét közben is van egy-egy ünnepség. A lagzik mellett pedig itt tartják a néptáncoktatást is, szarvas Károly vezetésével, valamint modern tánc-órák is vannak a kultúrházban, ezt a Black and White Angels nevű formáció tagjai tartják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: