2017-03-06 13:12:25• hírek • Szatmár.ro

Fejlesztésre kaptak 200-300 ezer lej körüli összeget a szatmári települések

A Szatmár Megyei Tanács hétfőn megtartott rendkívüli ülésén megszavazták, hogy Szatmár megye települései az igényeikhez és a lehetőségekhez mérten részesüljenek az áruforgalmi adóból és a jövedelemadóból visszautalt összegből. Több mint 14 millió lejt osztottak ki - de ennek a tízszeresét kérték a polgármesterek.

Szatmár megye a kormánytól 15.740.000 ezer lejt kapott, eből 14.340.000 ezer lejt osztottak szét a megye települései között a hétfőn megtartott rendkívüli megyei tanácsülés alkalmával. A fennmaradó összeg a megyei tanács tartalékalapjába került, amelynek a meglétét törvény teszi kötelezővé.

A pénzek leosztását megelőzően a megyei tanács felmérte az igényeket - a polgármesteri hivatalok pedig leadták, hogy mennyi pénzre lenne szükségük a tervezett fejlesztések, beruházások végrehajtására, illetve mekkora fizetési hátralékaik vannak. A kérelmek összege pedig 143.202.000 lej volt, tehát a rendelkezésre álló összeg tízszerese.

"Legalább 200 ezer lejt kapott minden önkormányzat, a kritérium az volt, hogy ki mekkora bajban van, mekkora a fizetési hátraléka. A teljesen fizetésképtelen községek 300 ezer lejt kaptak költségvetés-kiegyenlítésként" - mondta el a Szatmár.ro-nak Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: