2009-09-30 14:50:51• hírek • Gozner Gertrud

Fejlesztenék a személyszállítást

Többek közt a szatmári nemzetközi repülőtért érintő fejlesztések támogatását szavazta meg a Szatmár Megyei Tanács szerdán délben megtartott soros ülésén.

Ennek keretében egy-két héten belül befejeződik a modern navigációs rendszernek a kiépítése, amely csökkentett látási viszonyok mellett is lehetővé teszik a gépek biztonságos földet érését - tudtuk meg Csehi Árpádtól, a Megyei Tanács elnökétől. A beruházás összértéke 500 ezer euró, amelyet teljes mértékben központi támogatásból fedeztünk - tette hozzá.

Ezen kívül a tanács a mai ülésén egy 60 ezer lejes is támogatást is megítélt a reptérnek, amelynek segítségével a szatmári repülőtér meg fog felelni a Schengeni övezethez való csatlakozás által támasztott feltételeknek. A megyei tanács elnöke szerint elsőként a légi áruszállítás fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, amelynek révén csökkenteni tudják a személyszállítás költségeit, és több fapados repülőtársaságot tudnak Szatmárra vonzani. Ennek érdekében a reptéren egy tankolóhelyet is létre létesítenének, amely gépállomásoztató központtá tudná előléptetni a szatmári légikikötőt.

Ugyancsak tervbe van véve egy spanyolországi járat bevezetése, az illetékes társasággal már folynak ez ügyben a tárgyalások. Jelen pillanatban Szatmárnémetiből légi úton Bukarestbe lehet eljutni, a hét minden egyes napján indulnak járatok a fővárosba, amelyeknek a kihasználtsága körülbelül ötven százalékos - magyarázta Csehi. Könnyebben betelnének a helyek, ha a dekoncentrált intézmények munkatársainak megengednék, hogy repülővel utazhassanak ügyeiket intézni, és ehhez lenne szükségük külön engedélyre - fejtette ki a tanácselnök.


Nemzetközi járatokat is indítanának a szatmári repülőtérről.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: