2010-11-01 11:55:06• hírek • Szatmar.ro

Fejjel verte a Paks az Újpestet

 

Hat győzelem után szenvedett vereséget a listavezető Videoton a magyar labdarúgó élvonal, az NB1 12. fordulójában, botlását pedig kihasználta a rekordbajnok Ferencváros, a címvédő Debrecen és a fantasztikus meccsen nyerő Zalaegerszeg. Nem megy ugyanakkor az Újpestnek a p-betűvel kezdődő együttesek ellen: a Pápa elleni zakó után a Pakstól is kikaptak.

A tavalyi bajnok Debrecen a szezon meglepetéscsapata, a Kaposvár ellen kezdte a bált és elsősorban Czvitkovics Péternek köszönheti, hogy begyűjtötte a három pontot. A piros-fehérek ugyan Bódi Ádám révén fél óra elteltével megszerezték a vezetést, ám egykori csatáruk, Oláh Lóránd még a szünet előtt kiegyenlített. Hiába játszott aztán a szünet után nagy fölényben a Loki, sokáig nem tudott ismét betalálni. Aztán a hajrá elején jött Czvitkovics és öt percen belül kétszer is is betalált szabadrúgásból.

Egymást követő hat megnyert bajnoki után fogadta a Honvédot a listavezető Videoton. A székesfehérváriak ennek megfelelően esélyeshez méltón szinte végig komoly mezőnyfölényben játszottak, de nem tudták feltörni a szinte csak a védekezéssel foglalkozó Kispestet. A szünet utáni percekben aztán a vendégek kétszer is a hazai kapu elé kerültek, Danilo pedig előbb közelről, majd 14 méterről a kapuba talált.


Hat győztes meccs után kapott ki a Videoton fotó: vidi.hu
Hat győztes meccs után kapott ki a Videoton fotó: vidi.hu


Toronymagas favoritként fogadta a Ferencváros az utolsó előtti Szolnokot, és bár nem játszott jól, mégis, egy sor helyzetet alakított ki a zöld-fehér gárda, csak Marek Heinz négy lehetőséget szalasztott el. A 62. percben aztán egy szöglet után Rodenbücher István bólintott a kapuba, ez a gól pedig elég volt a hazaiak győzelméhez.

Miután az előző héten 3-1-re kikapott Pápán, az Újpest azzal a tudattal fogadta a Paksot, hogy eddigi négy alkalommal mindig három gólt rúgott az „atomvárosiaknak" a Megyeri úton. Ezek után fél óra elteltével a vendégek Éger László és Böde Dániel fejeseivel már két góllal vezettek. Ezt Tisza Tibor és Bőör Zoltán a 49. percig kiegyenlítette, Bartha László újabb fejesére azonban már nem jött hazai válasz.

A hétvége legemlékezetesebb találkozóját a Hungária körúton rendezték, ahol az MTK a Zalaegerszeget fogadta. A 41. percben Balázs Zsolt és Simon Attila után Prince Rajcomar már a harmadik zalai gólt jegyezte, úgy tűnt, ezzel el is dőlt a három pont sorsa. Csakhogy a kék-fehér fiatalok nem adták fel és nekik lett igazuk: Könyves Norbert, Ladányi Tibor és Eppel Márton révén ugyanis a 85. percre kiegyenlített. Ezzel azonban még nem volt vége, a 90. minutumban ugyanis Leon Panikvar is betalált és ezzel mégis a vendégeké lett a három pont.

A tabella elején a Videoton 29 ponttal továbbra is első, ám előnye három pontra zsugorodott a Zalaegerszeg, négyre a Ferencváros és ötre a Debrecen előtt. Tizenhat megszezrett pontjával az Újpest a kilencedik helyen szerénykedik.
Eredmények:

Debrecen - Kaposvár 3-1
gólok: Bódi (30.), Czvitkovics (71., 75.), illetve Oláh (43.)

Videoton - Honvéd 0-2
gól: Danilo (52., 57.)

Ferencváros - Szolnok 1-0
gól: Rodenbücher (62.)

MTK - Zalaegerszeg 3-4
gólok: Könyves (54.), Ladányi (65.), Eppel (85.), illetve Balázs (10.), Simon (33.), Rajcomar (41., 11-es), Panikvar (90.)

Vasas - Haladás 2-1
gólok: Panchava (26.), Németh (90.), illetve Sipos (82.)

Siófok - Pápa 0-1
gól: Marics (52.)

Győr - Kecskemét 2-1
gólok: Pilibaitis (18., 11-es), Buguerra (38.), illetve Némedi (45., 11-es)

Újpest - Paks 2-3
gólok: Tisza (44.), Bőör (49.), illetve Éger (16.), Böde (32.), Bartha (60.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: