2017-02-22 23:33:04• hírek • Kocsis Zoltán

Szupercserékkel nyert a Juventus Portóban

Kedden véget ért a Bajnokok Ligája nyolcaddöntők odavágóinak sora, amelyeken a Juventus valószínűleg máris kiharcolta a továbbjutást Portóban, míg a Sevilla jelentős fölénye ellenére is csak egyetlen gólocska előnnyel utazhat az angol bajnok Leicester otthonába.

A várakozásoknak megfelelően az angol bajnokságban a bennmaradásért küzdő Leicester mintegy tíz percig állta csak a sarat Sevillában. Ezt követően az Európa Liga legutóbbi három kiírásának győztese átvette az irányítást, a 14. percben pedig közel került ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. A Wes Morgan szabálytalansága miatt megítélt büntetőt azonban Joaquin Correa gyengén végezte el, Kasper Schmeichel könnyedén védeni tudott. A dán kapus Escudero löketénél is nagyot védett, ám a 25. percben már ő is tehetetlen maradt, amikor Escudero beívelése után Pablo Sarabia felhőfejese utat talált a hálóba.

A pályán látottak alapján akár több góllal is vezethetett volna a Sevilla a szünetben. Hogy ez nem így volt, arról elsősorban Schmeichel tehetett, aki a pihenőig még Correa lövését is védeni tudta. A szünet után is folytatódtak az andalúz helyzetek, előbb Vitolo, majd Sarabia vétette el centiméterekkel a célt. Egy órát kellett várni arra, hogy az angol bajnok neve mellé veszélyes akciót írhassunk be, Danny Drinkwater megpattanó lövése kevéssel pattogott el a kapufa mellett.

Alig két perccel később jött azonban a sevillai „büntetés", Stevan Jovetic technikai bravúrjai után remekül passzolt Correa elé, aki góljával valamit jóvá tett a kihagyott büntetőjéért. A második hazai gól után békésen csordogált a játék, egyik csapat sem játszott igazán jól - mígnem a Leicester a semmiből szépített. Bal oldali akció után Drinkwater tálalt remekül középre, az üresen érkező Jamie Vardy pedig nem hibázott. A bekapott gól felrázta a Sevillát, a hazaiak megpróbálták visszaállítani a két gólos különbséget, ám Vitolo helyzeténél Schmeichel védett, Adil Rami fejese után pedig a lécen csattant a labda.

Portóban a hazaiak és a Juventus is rendkívül támadó kezdőcsapattal lépett pályára, ennek ellenére meglehetősen eseménytelen első félidőt láthattak a nézők. A két csapat leginkább távoli lövésekkel próbálkozott, ám ezek nem voltak igazán veszélyesek. Mindez azt követően változott meg, hogy Alex Telles a 25. és a 27. percben is sárgát kapott, a Porto így hamar megfogyatkozott.

Más mérkőzés kezdődött, amely egyirányú útra emlékeztetett: a Juve sorra vezette rohamait. Ekkor már veszélyesek is tudtak lenni az olaszok, Gonzalo Higuain lövésénél Iker Casillas bravúrral védett, majd Paulo Dybala találta el a kapufát.

A szünet után sem változott a játék képe, folyamatosan támadott a Juventus, ám Casillasnak igazán nagy védésre nem volt szüksége ahhoz, hogy megőrizze kapuját a bekapott góltól. Pulzusa elsősorban Juan Cuadrado és Sami Khedira lövéseinél mehetett fel kissé.

A találkozó azonban mégsem maradt döntetlen, ez pedig elsősorban Massimiliano Allegri intuíciójának és a Juve két szupercseréjének köszönhető. A 72. percben ugyanis Marco Pjaca úgy szerzett vezetést az olaszoknak (tegyük hozzá, a gólt hatalmas védelmi hiba előzte meg, a gólpasszt ugyanis a hazaiak középpályása, Miguel Layun adta), hogy alig öt perccel korábban cserélték be. Nála is hatékonyabb volt azonban Dani Alves, aki alig egy perccel pályára lépését követően beállította a 2-0-ás végeredményt. És alighanem eldöntötte a továbbjutó kilétét is.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, első meccsek:
Sevilla
- Leicester 2-1
gólok: Sarabia (25.), Correa (62) illetve Vardy (73.)

Porto - Juventus 0-2
gól: Pjaca (72.), Dani Alves (74.)

Az est folyamán lejátszottak három visszavágót az Európa Liga 16-os döntőjéből is. A Manchester United hazai győzelem után idegenben is megverte a St.Etienne-t, míg a Fenerbahce - Krasznodar és Schalke - PAOK Szaloniki meccsen egyaránt 1-1-es döntetlen született, ami az oroszok és a németek továbbjutását eredményezte.

Európa Liga 16-os döntő, visszavágók (összesített eredmény):

ST. Etienne - Manchester United 0-1 (0-4)
Fenerbahce - Krasznodar 1-1 (1-2)
Schalke - PAOK Szaloniki 1-1 (4-1)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: