2017-03-07 23:34:54• hírek • Kocsis Zoltán

Fejjel döntött a Real a Napoli ellen, ismét lecsapott az őrangyal

Repetáztak a csapatok kedd este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első két visszavágóján: a Real Madrid és a Bayern München ugyanazzal az eredménnyel győzte le a Napolit, illetve az Arsenalt idegenben, mint tette azt két hete odahaza. Ezzel a Real folytathatja útját a történelmi címvédés felé, míg a bajorok olyan arányban semmisítették meg az „ágyúsokat", amilyenben a San Marinó-i vagy feröer-szigeteki amatőröket szokás.

A Napoli az első perctől kezdve igyekezett nyomás alá helyezni a 3-1-es előnnyel rendelkező Real Madrid védelmét, elsősorban a két apró termetű, ám szélvészgyors támadó, Roberto Insigne és Dries Mertens, valamint a rendkívül pontos passzokat adó csapatkapitány, Marek Hamsik révén. Miközben a vendég spanyolok megpróbálták „eldugni" a labdát, az olaszok igyekeztek minél gyorsabban járatni a játékszert és merőlegesen kapura törni. Ilyen akció végén szerezték meg a vezetést is a 24. percben, amikor Insigne, Hamsik, Mertens volt a labda útja, a belga pedig a hálóba helyezett.

Kevésen múlott, hogy a Real szinte egyből kiegyenlítsen, öt perccel később Cristiano Ronaldo már Pepe Reina kapus mellett is elvitte a labdát, de csak a kapufát találta el. ez volt a címvédő egyetlen veszélyes lehetősége az első félidőben. A 38. percben aztán Mertens kiegyenlítette a kapufák számát, két perccel később pedig Hamsik éles szögből leadott bombáját védte Keylor Navas.

Úgy fordulhatott tehát a második félidőre a Napoli, hogy már csak egy gólra volt szüksége a továbbjutáshoz. Ez az állapot azonban vajmi keveset tartott, a Real őrangyala ugyanis hat perc alatt megfordította az eredményt. Nem a végig teljesen súlytalan Ronaldo, sem a nála csak valamivel aktívabb Gareth Bale vagy a láthatatlan árnyéklégióban játszó Karim Benzema, hanem a csapatkapitány Sergio Ramos. A csapatkapitány előbb az 51., majd az 57. percben fejelt gólt Toni Kroos szögletét követően - igaz, a második alkalommal a labda irányt változtatott Mertensen, így végül a belga öngóljaként került be a statisztikákba. Mindez persze a legkevésbé sem érdekelte a Realt, mint ahogy az sem, hogy mindkét meccsen a Napoli szerzett vezetést és nekik onnan kellett fordítaniuk...

Az utolsó fél órában már egy hitehagyott, de becsületből támadni próbáló Napolit és egy rendkívül magabiztos, de a támadásokat nem erőltető Realt láthattunk a pályán. A totális unalmat Dani Carvajal helyzete szakította félbe kissé, majd a ráadás pillanataiban a vendégek újabb tőrt döftek a hazai szurkolók szívébe: Ronaldo lövését Reina csak középre tudta ütni, ahol érkezett a csereként beküldött Alvaro Morata, aki nem hibázott.

Londonban szintén a hazai gárda kezdett aktívabban, az Arsenal legalább vissza kívánt vágni a müncheni 5-1-es zakóért. Olivier Giroud fejese előbb még elkerülte Manuel Neuer kapuját, ám a 20. percben Theo Walcott bivalyrős lövése éles szögből is utat talált a léc alá. A vezető találat újabb erőt adott a hazaiaknak, Walcott azonban csak az oldalhálót találta el. A Bayern? Sokáig semmi, a szünet előtti percekben aztán Robert Lewandowski kapáslövése majdnem beakadt.

Ezzel együtt semmi nem utalt arra, mit hoz majd a második félidő. Az 54. percben azonban Laurent Koscielny büntetőt érően szabálytalankodott Lewandowski ellen és mehetett is zuhanyozni. A francia védő kiválása az első meccsen (akkor sérülés miatt) is katasztrofális hatással volt az angol védelemre és nem történt ez másként most sem. Lewa értékesítette a büntetőt (55. perc), majd a 68. percben ellenféltől kapott passz után Robben már a vezetést is megszerezte a vendégeknek. Kontra végén a 78. percben Douglas Costa meglőtte a meccs legszebb gólját, majd az utolsó tíz percben Arturo Vidal kétszer is betalált. Lehetett volna még csúnyább a hazaiakra nézve, de David Ospina egy ízben nagyot védett Lewandowski lövésénél, majd a lengyel a kapufát is eltalálta egyszer...

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, visszavágók (összesített eredmény):
Napoli - Real Madrid 1-3 (2-6)
gólok: Mertens (24.) illetve Ramos (51.), Mertens (57., öngól), Morata (91.)

Arsenal - Bayern München 1-5 (2-10)
gólok: Walcott (20.) illetve Lewandowski (55.), Robben (68.), Douglas Costa (78.), Vidal (80., 85.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: