2013-04-23 16:31:36• hírek • Póti Orsolya

Fejenként 5.000 lej büntetés járt a cigicsempészeknek

A Halmi határátjárónál fogtak cigarettacsempészeket a Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai április 22-én. Az ellenőrök összesen 15.000 lej értékben róttak ki büntetést.

A hétfői nap folyamán az adócsalás és a csempészet visszaszorításának érdekében ellenőrző akciót szervezetek a Halmi határátkelőnél működő felügyelőség határőrei a Szatmár Megyei Vámügyi Hatóság munkatársainak közreműködésével.

A határőrök hétfő reggel 10 óra körül egy Opel Omega típusú gépjárművet állítottak meg az átkelőnél ellenőrzés céljából. A gépjármű sofőrje a 23 éves N. Sándor ukrajnai lakhellyel rendelkező magyar állampolgár volt. Az ellenőrzés során a határrendészek a gépjármű műszerfalában és benzintartályában összesen 380 doboz Jing Ling márkájú cigarettát találtak meg, 1.710 lej értékben.

Két órával később egy Volkswagen Passat típusú autót vezető hölgyet, a 44 éves E. Ileana Iudita Szatmár megyei lakost állították meg az ellenőrök, akinek autójában 150 doboz dohányárút találtak 675 lej értékben.

Keddre virradóan a 28 éves B. László tulajdonában lévő Merzedes Benz típusú autót vizsgálták át a határrendészek - ennek benzintartályában közel 400 doboz Viceroy márkájú cigarettára bukkantak, mintegy 1.800 lej értékben.

Az akció során a határrendészek a megtalált 910 doboz cigaretta mellett elkoboztak két autót, egy gépjárművet lefoglaltak és összesen 15.000 lej - fejenként 5.000 lej - büntetést adtak a törvénysértőknek.

hatarrendeszet from Szatmar.ro on Vimeo.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: