2020-03-16 14:41:22• hírek • Bede Emőke

Fejenként 20 ezer lejes bírságot szabtak ki azokra, akik eltitkolták, hogy melyik külföldi országból tértek haza

A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság jelen pillanatig (március 16.) összesen öt olyan személyt bírságolt meg, aki nem tartotta be a koronavírus terjedésének megfékezése céljából bevezetett óvintézkedéseket – tájékoztat a prefektusi hivatal szóvivője, Giorgiana Paduraru. A pénzbírság fejenként 20 ezer lej.

A hatóság a Büntető Törvénykönyv 326-os cikkelyének megfelelően büntetőjogi eljárást indított azon két személy ellen, akik a petei határátkelőnél zajló ellenőrzéskor azt vallották, csak átutaztak Olaszországon, ám a vizsgálatok során mégis kiderült, hogy valójában hosszabb ideje tartózkodtak a dél-európai csizmában. Tették mindezt azért, hogy kijátsszák a lakhelyi elkülönítésre vonatkozó szabályokat, és ne kerüljenek 14 napos otthoni karanténba. A DSP mindkét esetet átadta a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőségnek.


A következő esetekre március 13-án derült fény: a kisgércei rendőrség hivatalból eljárást indított egy 39 éves férfi és egy 45 éves nő ellen, akik a határőrök kérdésére úgyszintén hamisan vallották, hogy a hazaúton csak érintették Olaszországot. A rendőrség, amellett, hogy büntetőjogi eljárást kezdeményezett a két személy ellen, a közegészségügyi igazgatóságot is értesítette a helyzetről. A DSP végül nem csak a két érintettet, de családtagjaikat is óvintézkedés alá vonta, illetve nem maradt el a borsos bírság sem. A hatóság az ötödik esetről nem adott pontosítást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: