2010-12-03 12:34:32• hírek • Pogár Demeter/MTI

Fehérek feketén: majdnem megúszta

Hat alkalommal rabolt bankot Ohió államban egy fehér bűnöző egy annyira élethű fekete maszkban, hogy a rendőrség őrizetbe is vett egy afroamerikai férfit - adta hírül csütörtökön az ABC News.

A rabló által használt szilikonálarc annyira valódinak tűnt, hogy nemcsak több szemtanú, de még az ártatlanul elfogott férfi anyja is felismerni vélte fiát egy bűnügyről a biztonsági kamera által készített felvételeken. A 30 éves Conrad Zdzierak hétfőn vádalku keretében bűnösnek vallotta magát a rablások elkövetésében az ohiói Hamilton megye hatóságainak. Cserébe 12 enyhébb vádpontot ejtettek ellene.

Zdzierak három óra leforgása alatt négy bankot, s egy gyógyszertárat támadott meg. A hatodik bűncselekményt egy takarékszövetkezetben követte el. A márciusban és áprilisban elkövetett hat rablás során összesen 15 ezer dollárt zsákmányolt.
Az elkövető a szilikonmaszkot egy kaliforniai jelmezforgalmazó cégtől vásárolta. Elítélése esetén Zdzierakra 35 év börtön várhat.

Mint emlékezetes, november elején egy hasonló külsőelváltoztatás okozott szenzációt a világsajtóban, egy önmagát - ugyancsak szilikonálarc segítségével - fehér öregembernek elmaszkírozó kínai fiatalember jutott fel az Air Canada Hong Kongból Vancouverbe tartó járatára.

Zdzierakot egyébként a barátnője jelentette fel, aki, miután a televízióban látta a bankrablásról készült felvételeket, rátalált a pénzre, valamint az álcázáshoz használt maszkra és bőrfestékre - jelentette a Cincinnati Enquirer.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: