2009-06-02 11:43:13• hírek • Szatmár.ro

Fehér megyében járt Kovács Péter

A Fehér megyei magyarság választásokon való részvétele mindig példaértékű volt: annak ellenére, hogy tudták, kevés esélyük van saját képviselő bejuttatására a bukaresti parlamentbe vagy a megyei tanácsba, mindig fegyelmezetten járultak az urnákhoz. Tették ezt annak tudatában, hogy szavazataikkal az erdélyi magyarság egységes képviseletét erősítik - fogalmazott Kovács Péter Nagyenyeden, a zsúfolásig megtelt művelődési házban.

A Szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje mellett itt jelen volt Kötő József is, aki parlamenti képviselőként felvállalta a Fehér megyei magyarság képviseletét, Rácz Levente, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, ugyanakkor fellépett a Maros Művészegyüttes is.

 

A rendezvényen elhangzott, a magyar intézményvezetők leváltása fájdalmasan érinti a Fehér megyei magyarságot is, hiszen a Szövetség elveszítette azt a néhány képviselőjét, akik a különböző megyei intézményekben képviselték. „Június 7-én ennek tudatában kell elmennünk mindannyiunknak szavazni: nem szabad megengednünk, hogy Brüsszelben megkerülhessenek minket" - mutatott rá Kovács Péter.

Rácz Levente megyei elnök azokra az értékekre hívta fel a figyelmet, amelyekkel a Fehér megyei magyarság hozzájárult az erdélyi kulturális örökség gazdagításához. „Elég, ha a Bethlen Gábor által alapított kollégiumra, vagy az enyedi borra gondolunk, és ismét megerősödhet bennünk, hogy van, amire büszkék legyünk" - fogalmazott Rácz. „Mindezekre nem csak mi, Fehér megyeiek vagyunk büszkék. Ezek felmutatása Európában az RMDSZ kiemelt célja: nem csak a székelyföldi pityókát vagy borvizet akarjuk Brüsszelbe elvinni, hanem a Bethlen kollégium hírnevét vagy az aranyló enyedi bor zamatát is, hiszen csak ezekkel együtt lesz teljes a magyarság, csak ezekkel együtt ismerheti meg bárki is kultúránk sokszínűségét, mérhetetlen gazdagságát" - hangsúlyozta az RMDSZ Fehér megyei elnöke.


Kovács Péter Fehér megyei kampánykörúton
Kovács Péter a Fehér megyei kampánykörúton


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: