2012-03-23 12:41:46• hírek • Szatmar.ro

A Román Rendőrség Napján 190. születésnapját ünnepelte az intézmény

Március 23-án, a Román Rendőrség Napján az intézmény 190. születésnapját ünnepelték a helyi közigazgatási intézmények vezetőinek társaságában.

A Ioan Cuza utcában található főkapitányság konferenciatermében tartott ünnepség nyitányaként Vlad Florentin főparancsnok-helyettes olvasta fel Gabriel Bercea üzenetét. A belügyminiszter felhívta a szolgálatot teljesítő rendőrök figyelmét, hogy „az emberek bizalmát nehéz megnyerni, de nagyon könnyű elveszíteni", egyszersmind megköszönte a felelősségteljes, nem ritkán veszélyes munkát.

A folytatásban Constatntin Talos rendőrfőnök olvasta fel azok nevét, akiket előreléptettek, majd Marius Ganta szakszervezeti vezető a kiemelkedően teljesítő kollégákat jutalmazta. Utóbbi nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy kritikával illesse a kormányt, azon belül pedig a belügyminisztériumot, mondván „az igazi reformokat nem a fizetések csökkentésével kell meglépni. Néha az volt az érzésünk, hogy a belügyminisztérium céljai nem egyeznek meg a mi céljainkkal."

Miután Talos köszöntötte a szomszédos országok szomszédos megyéinek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és az ukrajnai Kárpátalja régió képviselőit, Radu Giurca prefektus nem állhatta meg, hogy ne vegye védelmébe a kormányt, mondván ő nem annyira borúlátó, mint Ganta. Hozzátette, hogy Románia 1990 óta sajnos folyamatosan nehéz gazdasági helyzetben van. Szóvá tette azt a tanulmányt mely szerint Romániában megközelítőleg 18 milliárd euró behajtatatlan adóelmaradása van. Nem túl sok tapintatról téve tanúbizonyságot gyakorlatilag arra utalt, hogy ha a rendőrség hatékonyabb lenne a gazdasági bűncselekmények terén, akkor a fizetéseik és körülményeik is jobbak lennének.

Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke gratulált a rendőrség elmúlt évben nyújtott teljesítményéhez és köszönetet mondott a példás együttműködésért, kiemelve a február eleji, havazás okozta problémákat.

Ilyés Gyula polgármester kifejtette, hogy a rendőrség, akárcsak a polgármesteri hivatal, a közösséget szolgálják. Kiemelte, hogy a két intézmény között egyre jobb az együttműködés, amiért köszönetet mondott a közösség nevében.

A román rendőrséget IV. Gergely (Grigore Ghica) fejedelem alapította 1822-ben - Románia nem lévén - Havasalföldön.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: