2018-06-24 20:52:14• hírek • Blikk.hu

Fegyvert ad fia kezébe Németh Kristóf, lőni tanítja

A Fórum Színház igazgatója szerint a fegyverek használata – akárcsak a többi sport – fegyelemre tanít és segít az összpontosításban, azaz tulajdonképpen egyfajta meditációként is lehet értelmezni.

Ráadásul a lövészet is ideális közös program, Németh pedig a rengeteg munkája mellett igyekszik minél többet együtt lenni a gyermekével. Legutóbbi, Harkányban eltöltött közös nyaralásuk alkalmával sem tudták meghazudtolni magukat, ugyan csak játékból, vízipisztolyokkal, de a strandot is körbelövöldözték. Persze, ennél komolyabb fegyvereket is fognak, ha idejük engedi.


"Tizenéves koromban találkoztam először a fegyverekkel, és bizony bele is szerettem a sportba, tizennégy éves koromig versenyszerűen lőttem" – elevenítette fel az emlékeket a korosztályos bajnoki címet is szerző Németh Kristóf. "Igazság szerint csak a színészet miatt hagytam fel vele, ám a lövészet így is megmaradt a hobbimnak."


Kristóf örül, hogy a szenvedélye iránt a fia is fogékony, már kicsiként is szívesen nézegette apja egyik-másik fegyverét, érdeklődött irántuk, ám túl kicsi volt ahhoz, hogy használja is őket.


"Lóci is rajong a fegyverekért, akárcsak én, és ez teszi még jobbá ezt az egészet" – ismerte be a színiigazgató. "Jó néhány fegyverem van, és dupla öröm, hogy most már a fiammal együtt tudunk hódolni ennek a szenvedélynek. Emlékszem, én is az ő korában szerettem bele ebbe a sportba."


Németh Kristóf hiszi, egyfajta különleges kötelék kettejük között, hogy ugyanazért a hobbiért rajonganak, ráadásul az együtt töltött idő a szórakozás mellett számos hasznos dologgal is jár.


"Mint minden sport, a lövészet is rengeteget ad hozzá a fizikális és a szellemi fejlődéshez. A felelős fegyverhasználat és a sport izgalmai fegyelmezettségre tanítanak, sőt, a koncentráció is fejlődik – jelentette ki a Fórum Színház vezetője, aki a színpadon is ragaszkodik a valódi fegyverekhez: a Blikk korábban elkísérhette, amikor egy színdarab, valamint a hitelesség kedvéért igazi pisztolyt vásárolt kelléknek.


A magyar törvények és szabályok alapján csak 14 év fölötti személyek lőhetnek éles lőfegyverrel. 14 éves kortól sörétes puskával lehetséges lövészet, 16 éves kortól pedig már a 22-es kaliberű fegyverekkel is. Az összes többi kaliberrel csak 18. életévüket betöltött személyek lőhetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: