2019-03-12 07:57:13• hírek • Bede Emőke

Fegyverrel végeztek ki egy nagykárolyi kutyát

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Újabb fejezet a nagykárolyi kutyák kálváriájában: egy idős házaspár ebét valaki egyszerűen lelőtte. Az ügyről a város egyik állatvédő egyesülete, a Puffi számolt be.

Az egyesület beszámolója szerint az idős házaspár férfi tagja a vasárnapi ebéd elköltése és az eközbeni (maximális hangerőn történő) tévénézés után szeretett volna a kutyának is enni adni, azonban az eb el volt bújva a ház mögé, reszketett, előjönni nem akart. A bácsi a lövés okozta sebet ekkor még nem látta, így – gondolván, hogy az állat csak megijedt valamitől – otthagyta neki az ételt, majd visszament a házba. Kicsivel később azonban ismét ránézett az ebre, aki ekkora már kimúlt, csak a vérbe fagyott tetemét találta meg a férfi.


A Puffi a Facebookon közzétett bejegyzésében közölte, hogy azonnal riasztották a nagykárolyi rendőrséget. A rendőrök a helyszíni vizsgálat során fényképekkel dokumentálták az ügyet, illetve rögzítették a kutya gazdáinak vallomását is. Az ügyben tehát folyik a nyomozás, az egyesület bízik abban, hogy az elkövetőt sikerül kézre keríteni és felelősségre vonhatják az általa elkövetett szörnyűség miatt. A tetemet egyébként az állategészségügyi igazgatóság fogja megvizsgálni, hogy kiderítsék, pontosan milyen fegyver segítségével végeztek a szerencsétlen állattal. 


Nem ez az első eset mostanában, mely felkorbácsolta az indulatokat Nagykárolyban. Nemrégiben a Szatmár.ro is beszámolt arról, hogy egy ismeretlen tettes méreggel átitatott felvágottat szórt széjjel a városban. „Óvatosan sétáltassák kutyáikat, ne engedjék, hogy bármit is a szájukba vegyenek. Valaki mérgezett parizerdarabokat szórt szét mindenhol. Már több tíz macska pusztult el, és vélhetően több kutya kimúlását is ez okozta” –tájékoztatott akkor az egyesület.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: