2014-11-21 10:11:47• hírek • MTI

Fegyveres támadás a Floridai Állami Egyetemen

Három diákot megsebesített csütörtökre virradóra a Floridai Állami Egyetem tallahassee-i campusán egy fegyveres támadó, akit a rendőrök agyonlőttek.

A sebesültek közül kettőt kórházba kellett szállítani, egyikük állapota válságos. A harmadik diákot elsősegélynyújtás után elengedték.

A támadóval azt követően végeztek a helyszínre kiérkező egyetemi rendőrök, hogy a felszólítás ellenére nem tette le a fegyvert, sőt tüzet nyitott rájuk.

A rendőrség szerint a támadónak, akit Myron Mayként azonosítottak, nem voltak tettestársai. May 2005-ben végzett a floridai egyetemen és 2009-ben diplomázott a Texasi Műszaki Egyetem jogi karán is. Korábban Texasban és Új-Mexikóban folytatott jogászi praxist, és néhány hete költözött vissza Tallahasseeba.

A sajtóban megjelent értesülések szerint Maynek súlyos mentális problémái voltak. Az állította, hogy figyelik, meg akarják gyilkolni, illetve hogy hangokat hall. A The Miami Herald című lap úgy értesült, hogy 1,7 millió dollár banki tartozása volt.

A lövöldözés röviddel éjfél után kezdődött az egyetem könyvtárában. A folyamatosan nyitva tartó intézményben még három-négyszáz diák készült a vizsgákra. A támadót a könyvtár előtt lőtték le.

A Floridai Állami Egyetemnek több campusa van Tallahasseeban. A felsőoktatási intézményben összesen 40 ezer diák tanul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: