2019-03-31 05:37:44• hírek • Bede Emőke

Fegyveres rabló lett a mája egy darabját felajánló hősből

Mint arról szombaton beszámoltunk, a rendőrségnek sikerült kézre kerítenie azt a három fiatalembert, akik március 19-én, a délutáni órákban kifosztottak egy zilahi ékszerészetet. A több mint 100 000 eurónyi zsákmányt szerző tetteseket március 29-én hajnalban fogták el a csanálosi határátkelőnél, menekülni próbáltak.

A hatóság közleménye szerint 22 és 26 év közötti férfiakról van szó, kettő közülük Szatmár megyei (Tasnád és Tasnádorbó), egy pedig konstancai. A rendőrség kérelmezte ellenük az előzetes letartóztatást, s cseppet sem meglepő módon az ügyészség helyt adott a kérésnek. Az ékszerbolt kifosztásával gyanúsított három férfi 30 napra rácsok mögé került. A Szilágy Megyei Rendőr-felügyelőség közleménye szerint a nyomozást folytatják, melynek részeként már öt házkutatást is tartottak.
 

Idő közben azonban újabb részletek láttak napvilágot az esetet illetően. Kiderült, hogy az egyik elkövetőt néhány hónappal ezelőtt még hősként ünnepelte nem csak Szatmár megye, de az egész ország is. Nem másról van szó, mint arról a K. Romeóról, aki mája egy darabjának felajánlásával megmentette egy komoly betegséggel küzdő lány életét. A helyi és az országos sajtó nyomon követte a történet alakulását, a műtétre való felkészüléstől kezdve a posztoperatív kezelésekig. De arról is beszámoltunk annak idején, mikor a fiúnak Tasnádszántó önkormányzata díszpolgári címet adományozott azt követően, hogy ugyanezt a tasnádi helyi tanács leszavazta.
 

Nos, Romeo szinte napra pontosan egy évvel később ismét a sajtó kereszttüzébe került, ám most nem hősként, hanem fegyveres rablóként, ki tettestársával kifosztott egy zilahi ékszerüzletet. Az esetre Grieb Csaba tasnádi polgármester közösségi oldalán reagál: bejegyzésében örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy annak idején a tanács nem engedett a külső nyomásnak, és nem választották a város díszpolgárává a fiatalembert. A fiatalembert, aki egy szinte hihetetlen pálfordulás által önzetlen hősből körözött bűnöző lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: