2007-12-04 11:00:20• hírek • Szatmar.ro

Történelmi rablás

bankrablasCsehországban rekordmennyiségű összeget tulajdonított el egy biztonsági cég alkalmazottja.

Csehország történetében még sohasem loptak annyi készpénzt, mint amennyit a hétvégén. Egy prágai biztonsági cég alkalmazottja félmilliárd koronát vitt magával.

A 33 éves fegyveres gyanúsítottat még keresik. 560 millió cseh koronát, azaz több mint 21.328.000 eurót lopott el a Cash Service Biztonsági cég épületéből az egyik alkalmazott, fényes nappal, erőszak vagy fegyverhasználat nélkül. A rendőrség a 33 éves Frantisek Procházkát gyanúsítja. Ez a mesés összegek bűncselekménye, hiszen a biztonsági cég nem kevesebb, mint 2 millió euró jutalmat ígér a nyomravezetőnek. A rendőrség részleges hírzárlatot rendelt el. Nem tájékoztatott arról, hogy valójában milyen cégről is van szó, és ha már ilyen horribilis összeget tart az épületben készpénzben, hogy jutott annak közelébe az alkalmazott. Ez ugyanis annyi pénz, amelynek mozgatásához egy ember nem biztos, hogy elég.

A Cseh Nemzeti Bank tájékoztatta a prágai rendőrséget, hogy 5 ezer koronás bankók esetében 109 kg súlyú pénzről van szó. Ez belefér a standard pénzszállító konténerbe. Ha ezerkoronás bankjegyeket tulajdonítottak el, a félmilliárd korona fél tonnát nyom. Ez az évszázad bűncselekménye Prágában, háromszor annyi készpénz tűnt el, mint az eddigi rekord bűncselekmény esetében. A 2002-ben ellopott 153 millió cseh korona a mai napig nem került elő és a tettesek sem. A rendőrség pár nappal ezelőtt befejezte a nyomozást és a felderítetlen bűncselekmények közé sorolta a rablást. Érdekességnek számít, hogy az egyik cseh fogadóiroda felvette tippszelvényére az 560 milliós lopást. Egyelőre a rendőrök győzelmére nagyobb szorzót határozott meg, mint a szökésben lévő 33 éves tolvaj végső eltűnésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: