2006-01-04 07:56:08• hírek • Szatmar.ro

Rablással és gyilkossággal vádolják

130 bűncselekményt elkövető román bandát tartóztattak le Portugáliában.

Erőszakos bűncselekményekkel gyanúsított, romániai állampolgárokból álló hét tagú bűnözői csoportot tartóztatott le a portugál rendőrség. A bandát 130 erőszakos rablás és két gyilkosság elkövetése miatt akarják bíróság elé állítani.

Különlegesen erőszakos rablótámadások végrehajtásával gyanúsítják a hét főből álló román bűnöző bandát, amelynek tagjait a portugál rendőrségnek sikerült lakat alá tenni. Legalább harminc fegyveres rablótámadást írnak a számlájukra, amelyek során két gyilkosságot is elkövettek.

A bűntetteket Lisszabonban és más portugáliai városokban követték el, de több spanyolországi rablótámadással is gyanúsítják őket. Elsősorban kereskedelmi központokat, raktárakat, gépkocsilerakatokat támadtak meg éjjelente, és - a rablásokhoz használt gépkocsik mellett - kisebb, könnyen eladható értéktárgyakat tulajdonítottak el.

Mint Carlos Farinha, a lisszaboni nyomozóhatóság egyik felelőse hangsúlyozta, "a gyanúsítottak kivételesen brutálisak voltak". Egyik alkalommal az előlük menekülő biztonsági őrt lőtték le, egy másik rablás során agyonverték egy raktár éjszakai őrét.

A portugál börtönökben az utóbbi években jelentősen megnőtt a külföldi állampolgárok aránya, jelenleg 18 százalék. A növekedés elsősorban az egyre nagyobb számú kelet-európai elítéltnek köszönhető. A börtönlakó külföldiek között a legtöbb ukrán, őket túlnyomórészt saját honfitársaik ellen elkövetett bűncselekmények - emberkereskedelem vagy zsarolás - miatt ítéltek el.

(CENA)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: