2017-10-22 21:15:22• hírek • Hirado.hu

Fegyveres ejtett túszokat Angliában

A tettes őrizetbe vételével és kórházba szállításával ért véget vasárnap este a túszejtő akció a közép-angliai Nuneaton egyik szabadidőközpontjában. A túszok az incidensben nem sérültek meg. A rendőrség már a túszszabadító rajtaütés előtt közölte, hogy nem terrorcselekményről van szó.

A rendőrség vasárnap este hanggránátok bevetésével megrohamozta az épületet és legyűrte túszokat ejtő támadót. A területileg illetékes mentőszolgálat, a West Midlands Ambulance Service hivatalos bejelentése szerint az elfogott férfit a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították. A mentők a két kiszabadult túsz is megvizsgálták, de ők nem szenvedtek sérüléseket, így nem is szorultak további ellátásra.

Mehdi Amshar, a bowlingpálya vezetője elmondta a Sky Newsnak, hogy tudomása szerint a fegyveres férfi nem hiába ejtette túszul a két alkalmazottat: egyikük ugyanis a volt barátnője vagy volt felesége.

Szakítás állhat a támadás hátterében

A férfi egy lefűrészelt csövű vadászpuskával ment be a Bermuda Park nevű szabadidőközpont épületébe, majd két dolgozót túszul ejtett. A rendőrség lezárta a környéket, és arra kérte a helyieket, hogy kerüljék el a pálya környékét – tájékoztatott a BBC. A Bermuda Park nevű központban éttermek, mozik, áruházak, edzőtermek és gyermekeknek kialakított játszóhelyek vannak.

A Birminghamtől keletre fekvő város rendőrsége a Twitter üzenőportálon közzétett tájékoztatásában vasárnap este először csak annyit közölt, hogy “folyamatban lévő incidensről” van szó, nem sokkal később azonban ezt kiegészítette azzal, hogy az incidensnek nincs köze a terrorizmushoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: