2015-06-16 13:20:22• hírek • Szatmar.ro

Fedezzük fel! Szatmárnémetiben is!

Szatmárnémetiben és Nagyváradon folytatódik június 18-án, illetve 19-én a Fedezzük fel! című, uniós pályázati forrásokat ismertető tájékoztató karaván. A mostani helyszíneken a kis- és középvállalkozók számára tartott konferenciákat a Kós Károly Akadémia Alapítvány, a Wilfried Martens európai központ és az RMDSZ szervezi. A rendezvény az EU-s pályázati projektek kidolgozását és lebonyolítását szakemberektől származó gyakorlati információkkal kívánja segíteni.

A szatmárnémeti esemény helyszíne a Select Motel (Fogarasi út F3/5.), Nagyváradon a Hotel Continental Forum. Az egész napos konferencián való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a www.fedezzukfel.eu oldalon lehet, ugyanitt érhető el az egyes konferenciák részletes programja. A reggel fél tízkor kezdődő rendezvényre bármilyen tevékenységi területtel foglalkozó kkv jelentkezhet.

A Fedezzük fel! konferenciasorozat márciusban kezdődött Kolozsvárott, Marosvásárhely, Szatmárnémeti és Nagyvárad után az év hátralevő részében pedig Erdély több nagyvárosát -Csíkszeredát, Székelyudvarhelyt és Sepsiszentgyörgyöt - keresi fel.

A rendezvényen a különböző intézmények képviselői mutatják be a témával kapcsolatos pályázati lehetőségeket és feltételeket, a közvetlenül Brüsszelből vagy a romániai hatóságokon keresztül megpályázható kiírásokat, a pályázatíró cégek képviselői pedig a pályázási folyamatról, a sikeres pályázók az előző időszak tapasztalatairól beszélnek.

Mint ismeretes, a hamarosan lezáruló 2007-2013 közötti pénzügyi időszakot Románia minden valószínűség szerint jelentős forrásvesztéssel zárja. Az eredménytelenség egyik oka a közvélemény hiányos tájékozottsága. Számos szervezethez, vállalkozóhoz kevés információ jutott el a pályázati lehetőségekről és a támogatási eljárásokról.

Az új, 2014-2020 közötti pénzügyi időszak kezdete lehetőséget nyújt arra, hogy az információ közelebb jusson a célcsoportokhoz. Románia esetében is több új program, szabály és pályázati eljárás lépett érvénybe. Ezek bemutatása, tudatosítása jobban előkészített és lebonyolított projekteket eredményezhet, hozzájárul szervezeteink és vállalkozóink sikeréhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: