2011-09-21 19:03:48• hírek • Szatmár.ro

Fedezd fel Gibraltár szépségeit!

Látogass Anglia tengerentúli területére, amely Spanyolország csücskében található. Gyönyörű növények, lélegzetelállító tájak és türkizkék tenger fogadja itt a turistákat. Gibraltár jellegzetességéről, a hatalmas szikláról Afrika partjait is megpillanthatod, ami rendkívül közelinek tűnik.

Ha az Ibériai-félszigetre tervezel vakációt, akkor ne hagyd ki Gibraltárt sem, hiszen az angol fennhatóság alatt álló terület számos meglepetéssel, fantasztikus tájakkal fogadja a turistákat. A hegyen barlang, amelyben zene szól és a cseppkövek különféle színű lámpákkal vannak megvilágítva. A hegy tetején pedig majmok, akik akár a turista nyakába is ugranak, de azért vigyázzunk velük, mert igen csibészek.

Gibraltár voltaképpen egy 425 méter magas, 1250 méter széles mészkőszirt, az úgynevezett Herkules oszlopainak egyike. A legenda szerint Herkulesnek, Zeusz emberfeletti erővel rendelkező fiának egy alkalommal meg kellett volna másznia az Atlaszt, de úgy vélte, egyszerűbb puszta kézzel szétnyitni a hegyet, mint megmászni azt.

Így alakította ki a Gibraltári-szorost, amely összeköti az Atlanti óceánt a Földközi-tengerrel. Az ókorban Herkules oszlopainak hívták ezt a páratlan szépségű helyet. Északon Gibraltár, délen pedig a Jebel Musa hegy áll. Egyesek szerint a hegyet egy tenger alatti alagút köti össze, és ezen az alagúton jutottak át a majmok Afrikából Európába.

Mindent megér a szikláról a tenger és korallzátonyok látványa és színének változása

A város bevételének nagy része az idegenforgalomból származik. Gibraltár évente több mint 7 millió látogatót fogad. Bár Gibraltár egy kis város, mégis sok érdekességet kínál az idelátogatóknak. Közéjük tartozik például a város legkedveltebb és legnagyobb strandja az Eastern Beach. Leghíresebb látnivalója az Europa Point nevet viselő lapos szikla, amelyből szép időben még az észak-afrikai tengerpartot is látni lehet.

A jelentős természeti látnivalók között megtalálható a Szent Mihály barlang, amely egy terjedelmes mészkőbarlang komplexum része. Érdemes még meglátogatni az 1816-ban alapított botanikus kertet, valamint az Upper Rock Nature Reserve természetvédelmi területet. Gyakran látogatott hely a Moorish Castle és az öreg katonai óvóhelyek is.

Gibraltár berber makákók csoportjaitól hangos, amelyek a tengeri expedíciók során kerültek ide Afrika partjairól. A legenda szerint Gibraltár addig lesz brit terület, amíg a térségben makákók élnek

Gibraltár autóval, busszal, repülővel és hajóval egyaránt megközelíthető. A városban egy nemzetközi reptér fogadja a nyaralókat, melynek érdekessége, hogy a lakosok és turisták autói közvetlenül áthaladnak a reptéren.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: