2014-01-31 18:56:15• hírek • Kocsis Zoltán

Februártól szigorúbban ellenőrzik a parkolókat

A polgármesteri hivatal figyelmezteti a szatmárnémeti autósokat: februártól szigorúbban ellenőrzik majd a parkoló autókat. Közben a tanács döntése következtében ingyen parkolhatnak a hibrid és elektromos járművek Szatmárnémetiben.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint február elsejétől ugyanis a parkolási őrség az eddiginél szigorúbban és gyakrabban ellenőrzi majd a parkoló autókat. Céljuk természetesen, hogy kiszűrjék és megbüntessék azokat, akik fizetés nélkül parkolnak. A kommüniké felhívja azon autósok figyelmét, akik még nem szerezték be az idei parkolási bérleteket, hogy azok megtehetik azt a Prahovei utca 18. szám alatt található Szamos-piacon, a parkolási felügyelet székhelyén.

Fontos azonban kiemelni, hogy a városi tanács csütörtöki ülésén döntés született arról, hogy az elektromos és hibrid meghajtású autók ingyen parkolhassanak a megyeközpontban. A javaslat Butka Gergely tanácsostól származik, aki elismerte: az ötletet európai nagyvárosokból merítette. Adatai szerint közel tucatnyi ilyen gépkocsi közlekedik Szatmárnémetiben.

A tanács egyébként Butka két másik javaslatát is jóváhagyta, mindkettő a helyi rendőrséget érinti. Az egyik következtében a járőregységeket GPS helymeghatározóval szerelik fel, ami megkönnyíti a diszpécserszolgálat munkáját: követni tudja, melyik egység van legközelebb a bejelentés helyéhez. Szintén az intézmény hatékonyságát növeli egy egyszerűen megjegyezhető, rövid segélyhívó telefonszám. A két beruházás összesen 35.000 lejbe kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: