2011-12-07 13:34:32• hírek • itcafe.hu

Februárban jön a Windows 8 béta és a Windows Store

A Microsoft következő operációs rendszerének része lesz az alkalmazásbolt. 2012 februárjának végétől lehet majd kipróbálni.

A Microsoft tegnap San Franciscóban bemutatta az operációs rendszere következő kiadásában megjelenő alkalmazásboltját. Azt a szoftvervállalat már korábban bejelentette, hogy az okostelefonokon vagy a Macen elérhető store-okhoz hasonló piactéren lehet majd hozzájutni a Windows 8-hoz írt, Metro-stílusú appokhoz, most a Windows Store működésével kapcsolatos részleteket ismertette.

Antoine Leblond webszolgáltatásokért felelős vezető a bemutató során úgy beszélt a bolt jellemzőiről, mintha azokkal a spanyolviaszt találta volna fel a Microsoft, noha kevés kivételtől eltekintve a riválisok már működő alkalmazásboltjaiban és a Windows Phone Marketplace-en bevált funkciókat alkalmazzák csupán. A Windows Store nyitóoldalán a Metro dizájnnyelvre jellemző színes „csempékkel" szimbolizált, kiemelt appok fogadják majd a látogatót, miközben a szöveges információk a háttérbe húzódnak. A kiemelt alkalmazások különféle kategóriákban (legfrissebb, legnépszerűbb, divatos) böngészhetők majd, és a főoldalon megjelennek személyre szabottan, valamint a szerkesztők által ajánlott appok is.

Microsoft alkalmazásbolt: a Windows 8 újdonsága

A kínálatban segíti az eligazodást - akárcsak az Apple App Store vagy az Android Market esetében -, hogy a keresők indexelik az egyes alkalmazásokat. Ha Windows 8-ból kattint a találatra a felhasználó, közvetlenül a boltba jut majd, ha más operációs rendszerből, akkor egy tájékoztató oldalra. A fejlesztőknek lehetősége lesz arra, hogy az Internet Explorer 10-ben egy telepítési gombot jelenítsenek meg a terméküket promotáló oldalaikon.

Az alkalmazások1, 49 dollártól egészen 999 dollárig lesznek beárazhatók. A Microsoft alapértelmezés szerint 70 százalékot ad a forgalomból a fejlesztőknek, a 25 ezer dollárnál nagyobb bevételt elérő programok esetében pedig 80-at. A Windows Store-ba egyéni fejlesztők 49, cégek 99 dollárért regisztrálhatnak.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: