2014-01-24 20:05:40• hírek • Kocsis Zoltán

Február közepétől visszajöhet a vámkorlátozás

Februárban, nagy valószínűséggel annak is a közepén ismét életbe lépnek a nem uniós tagállamokból (Ukrajna, Moldova, Szerbia) származó áruk behozatalának korlátozása, jelentette be Kiss Mihály, a halmi határátkelő parancsnoka.

Emlékezhetünk rá, a kormány rendelete következtében tavaly november 19-én már életbe lépett a törvény, ám a fennakadások, tiltakozások és a határátkelőknél kialakult feszült helyzet láttán 22 órával később hatályon kívül helyezték azt. Ám már akkor tudni lehetett, hogy valamilyen módosított formában ugyan, de hamarosan ismét életbe lép. A legnagyobb valószínűség szerint ez február 15-én lesz, mondta Kiss.

A vámparancsnok tájékoztatása szerint a korlátozott termékek száma 18-ról tízre csökken. Lekerülnek róla az élelmiszerek (a cukor, a liszt, a korpa, a zöldség, a gyümölcs, a napraforgóolaj, a burgonya, a gyöktörzsek, gyökércsírák és egyéb gumók) valamint a virágok és vetőmagok. Marad viszont a tiltólisták az alkohol, a dohánytermékek és az üzemanyag.

A novemberben életbe lépett, majd gyorsan visszavont törvény 40 szál cigaretta, 100 szál szivarka, 50 darab szivar, 250 gramm dohány, 20%-osnál nagyobb alkoholtartalmú italokból és 80%-os etilalkoholból egy, a 20%-osnál kisebb alkoholtartalmú italokból két, borból négy, sörből 16 liter behozatalát tették lehetővé. Teli tankolt üzemanyagtartály mellett pedig további tíz liter üzemanyagot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: