2018-02-15 11:52:34• hírek • Közlemény

Február 15 - A gyerekrák elleni küzdelem világnapja

2003-ban a daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekek szülei és az őket támogató alapítványok a világ minden részéről összefogtak és létrehozták a Világszövetséget.

Ennek legfőbb célja, hogy ismertté és hozzáférhetővé tegye a gyermekek számára a világon fellelhető legjobb kezelési lehetőségeket. Február 15-ét a gyerekrák elleni küzdelem világnapjaként tartják számon. Ennek célja a figyelem felkeltése a világon élő 250.000 rákbeteg gyerek iránt, akiknek ma csak 20%-a kapja meg a megfelelő kezelést, de célja még az emberek megefelő tájékoztatása is magáról a betegségről.


Szatmárnémetiben a Hans Lindner Alapítvány égisze alatt jött létre 2002-ben a Reménysugár program, mely a rákbeteg gyerekeket és családjaikat hivatott segíteni: segít az érintett családok életminőségének javításában és a rehabilitációban is. 2013 óta a Reménysugár az Országos Gyerekrák Elleni Koalició aktív résztvevője.


A program tevékenységének jellemzői: krízishelyzetben lévő vagy azon túljutott családok segítése,  lelki segítő csoport, segítség a betegek szállításában, szükségszállás az alapítvány kolozsvári lakásában, programok, események szervezése, melyek jótékony hatással vannak a beteg gyerekek felépülésére, kikapcsolódást nyújtanak családjaik számára.


A program megvalósulásában egyértelműen főszerepe van a szatmáriaknak, akik lelkesen és kitartóan támogatják önkéntességgel, jövedelemadójuk 2%-ával és adományokkal a programot. Az eredmény önmagáért beszél, mert eddig sikerült minden felvállalt feladatot éppen a befolyt támogatásokból megvalósítani.


2018. február 16-én a Hans Lindner Alapítvány Reménysugár programja szervezésében szatmárnémeti diákok és tanárok küldöttsége látogat el a kolozsvári Onkológiára, azzal a céllal, hogy az ott kezelt gyermekek számára elvigyék a szatmári gyerekek ajándékait, illetve beszélgessenek, játszanak velük. Az akcióban részt vesznek a “Hám János” Katolikus Liceum, Református Gimnázium, “Doamna Stanca” Elméleti Liceum, “Mihai Eminsecu” Főgimnázium, “Gh. Dragos” Gazdasági Liceum, 10 számú Általános Iskola közösségei, illetve a Máltai Szeretetszolgálat és Kabai Lukrécia képviseletében a szatmárnémeti Rákbetegek Egyesülete


A Reménysugár ezentúl is folyamatosan örömmel várja soraiba mindazokat, akik közvetlenül szeretnének segítő kezet nyújtani a szenvedőknek, netán beszélni tudnak élményeikről, ami a betegséget illeti, és megosztanák segítő tapasztalataikat a gyógyulás felé vezető útról. Rajtuk kivül mindig szükség van olyanokra is, akik új ötletekkel, kezdeményezésekkel szeretnének csatlakozni a csapathoz.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: