2019-03-28 10:49:02• hírek • Bede Emőke

Fazekas mesterkurzust szervez hétvégén a Borókagyökér Egyesület

Az előttünk álló hétvégén ismét élettel telik meg a Borókagyökér fazekasműhelye, ugyanis az egyesület március 30-31. között mesterkurzust szervez.

Mint azt Szejke Judittól, az egyesület vezetőjétől megtudtuk, erre az alkalomra főként azokat várják, akik már előzetes tudással rendelkeznek a fazekasságot illetően, és ismereteiket szeretnék magasabb szintre emelni Les Gábor fazekasmester segítségével. A hétvégi találkozó során a jelentkezők különféle alkotási és díszítési technikákkal ismerkedhetnek meg, hogy csak néhányat említsünk a sok közül: ecsetes kitöltés, írókázás, mázas égetés. A találkozó központi temája a háromszéki fazekasközpontok ornamentikája.


A rendelkezésre álló idő rövidsége miatt a szervezők arra kérik a fazekasokat, hogy a helyszínre hozzák magukkal az előre elkészített, már díszítésre alkalmas termékeiket, legyen szó épp tálról, kancsóról. Aki ezt nem tudja megoldani, annak a tanfolyamon is lesz lehetősége vásárolni egy-egy fazekas terméket.


A hétvégi tanfolyamon való részvételért a jelentkezőknek fizetniük kell, azonban aki csak nézelődne, ismerkedne a népművészet ezen ágával, azt értelemszerűen ingyen is meg lehet tenni. A fazekasok ide kattintva regisztrálhatnak, illetve további információkért érdemes felkeresni a képzés Facebook-eseményét is. A kétnapos esemény a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: