2019-08-02 06:29:28• hírek • Nagy Tímea

Fazekas mesterkurzus és szövőtábor kezdőknek a Borókagyökér Egyesületnél

Jövő hétvégén ismét élettel telik meg a Borókagyökér fazekasműhelye, ugyanis az egyesület augusztus 9-11. között mesterkurzust szervez.

Mint azt Szejke Judittól, az egyesület vezetőjétől megtudtuk, erre az alkalomra főként azokat várják, akik már előzetes tudással rendelkeznek a mesterséget illetően, és ismereteiket szeretnék magasabb szintre emelni Les Gábor fazekasmester segítségével.

 

A hétvégi találkozó során a jelentkezők különféle alkotási és díszítési technikákkal ismerkedhetnek meg, hogy csak néhányat említsünk a sok közül: az agyag kiválásztásátol a korsó készítéséig; korongozás, fülezés, díszítés, mázazás.


A fazekasok regisztrációért hívják ezt a számot: 0729 677 930, illetve további információkért érdemes felkeresni a képzés Facebook-eseményét is. A kétnapos esemény a Hagyományok Háza Erdélyi kirendeltsége finanszirozásával valósulhat meg.

 

Kezdő szövőtábor is lesz Borókáéknál, melyet augusztus 26-31. között szerveznek meg a Szejke tanyán. 

A Csoóri Sándor Alapnak köszönhetően olyan különleges szövőszékekre és szövőműhelyekre tehettek szert Borókáék, melyekkel elvétve találkozhatunk manapság. Takács-, szőnyeg-, gyorsvetélős-, álló- és fekvő- módozatokkal is megismerkedhetünk náluk. Azért pedig, hogy mind elférjenek a nekik szánt helyiségben, az egyesület szakemberek segítségével próbálja őket felújítani, és némileg egyszerűsíteni.

 

A tanfolyamon megismerkedhetnek a szövőszék részeivel és különböző alapanyagokkal, különböző szövőszékeken történő szövési technikákkal. A választott technikával aztán, Dede Orsolya oktató segítségével elkészítik a mintatárgyat.

 

A táborba teljesen kezdők is jelentkezhetnek. Szeretettel várnak minden érdeklődőt. Érdeklődni és regisztrálni a következő telefonszámon lehet: 0040729677930. A tanfolyam a Hagyományok háza közremüködésével jön létre.

 

A tábor Facebook-eseményét a következő linkre kattintva érheti el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: