2016-03-20 09:27:15• hírek • Szatmár.ro

Faültetési akciót tartottak Dobrácsapátiban

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség eseményén 64 nyárfacsemetét ültettek el.

A március 15. és április 15. közötti időszak az Erdők Hava. Ebben az időszakban a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség több faültetési akciót is szervez. Szombaton például Dobrácsapátiban hoztak létre egy kisebb erdőt 64 nyárfa-csemete elültetésével.

A faültetésbe több oktatási intézményt is bevontak, összesen 14 ilyennek a képviselői ástak, locsoltak a szombati eseményen. Jelen voltak mások mellett a Ioan Slavici Főgimnázium, a Református Gimnázium, a 10. Számú Általános Iskola, a Ion Cranga, Avram Iancu, Octavian-Goca, Lucian Blaga és a Balcescu-Petőfi általános iskolák diákjai. A több mint nyolcvan tanulónak illetve kísérőiknek Ioan Fogas erdészmérnök mutatta meg, hogy hogyan kell szakszerűen elültetni a facsemetéket, majd következett az igazi munka.

Miután elültették a csemetéket, a diákok egy kisebb versenyben is részt vettek: nevet kellett adni a létrehozott erdőnek. A Cristian Maritaból, Man Ioanból és Balog Sándorból álló zsűri végül az Lucian Blaga Általános Iskola küldöttségének a javaslatát fogadta el. A Ligetecske-erdő (Padurea Dumbravioara) elnevezés fel is került egy táblára. A névjavaslatok között szerepelt egyébként a 14 iskola erdeje, az Ifjúság erdeje és a Szalakóta erdő is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: