2013-04-28 18:56:23• hírek • Szatmár.ro

Faültetés a Túr Menti Védett Területeken

Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti szombaton, azaz április 27-én faültetési akciót szervezett a Túr Menti Védett Területeken.

Az eseményre Túrterebes közelében került sor. A Túr folyó egy régi kanyarulatának partján, a túrterebesi Patkólapos holtág közelében kerültek földbe a tölgy csemeték.

Az akció, hasonlóan az elmúlt évekhez, nyitott volt bárki számára, aki szeretett volna csatlakozni az EKE - Szatmárnémeti csapatához.

A 35 fős társaság 5 óra alatt elültette a 3000 csemetét, amelyet a Szatmár Megyei Tanács biztosított. Az esemény partnerei voltak továbbá a Túrterebes Polgármesteri Hivatala és a Túrterebesi Szarvasmarhatartók Egyesülete.

- Az egykor egész Túr mentét borító erdőségek mára csak foltjaiban fellelhetőek. Mint a Túr Menti Védett Területek hivatalos gondnoka, a Szatmárnémeti EKE feladatának tekinti a régmúlt idők tájainak helyreállítását. Ennek érdekében az elmúlt években több ízben is próbálkoztunk felhagyott területek visszaerdősítésével, fáslegelők létrehozásával - mondta Márk-Nagy János, az Erdélyi Kárpát Egyesület ügyvezető igazgatója.

EKE - önkéntesek segítettek a faültetési akcióban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: