2009-03-31 16:15:10• hírek • Ferenczi Noémi

Milliónyi ember – milliónyi fa

A tavalyi évben először szervezték meg országos szinten a Milliónyi ember - milliónyi fa elnevezésű akciót, mely a tavasz érkeztével idén is folytatódni fog.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség kezdeményezésére tavaly országos szinten megyénkben sikerült a legtöbb fát elültetni. Az idén ismét nekivágnak a rangos megmérettetésnek, melyben ezúttal is közreműködik majd a Szatmár Megyei Erdészeti Igazgatóság.

Az idei kezdeményezés a Ma bimbó - holnap fa jelige égisze alatt fog lezajlani. A tavaly Szatmár megyében összesen 36 iskola és óvoda zöldövezetét tették még szebbé az akció keretében.

Az idén ciprusféléket, akác, különböző tujafajtákat, hibiszkusz magokat fognak vetni, majd pedig a csemetéket elültetik a részt vevő iskolák, óvodák udvarán.

Az ültetés már három tanintézményben megkezdődött. Az ügynökség szakembereinek segítségével a 7-es óvoda kis és nagycsoportosai magokat ültettek műanyagpoharakba, melyekre ráírták a nevüket és hogy milyen növény magja található benne. Az elkövetkezőben mindenkinek gondoznia kell a saját magját. Hasonló módon tanítják a természet védelmére a Voinicelul és a Guliver óvoda „kisdiákjait" is, akik a magok elültetése után saját erdőjüket kellett lerajzolják.

A kicsik rendkívüli érdeklődéssel fogadták az akciót. Várhatóan, a tavalyihoz hasonlóan sikeresnek bizonyul majd.

Tavaly 36 tanintézmény vett részt az akcióban

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: