2010-11-04 14:38:49• hírek • Szatmar.ro

Faültetés Széchenyi tiszteletére

Széchenyi tiszteletére fát ültettek Szatmárnémetiben, amelyen egy emléktábla jelzi a „legnagyobb magyar" emlékét.

Széchenyi Emlékévet Szatmárnémetiben Széchenyi Emlékbizottság kezdeményezésére faültetéssel zárták. A négyméteres vörös tölgyre egy márványtáblát helyeztek el, amely jelzi, hogy egy példaértékű személyiség előtt tiszteleg vele a mai magyarság.

A Kossuth-kertben található egykori Közfürdő mellett történő faültetés ceremónián részt vett Kereskényi Gábor alpolgármester is, aki hangsúlyozta: az igazi, elhivatott közéleti személyiségeknek nemcsak szellemiségük marad az utókor számára követendő példaként, hanem mindig marad valami kézzel fogható, jövőbe mutató „tárgyi megvalósítás" is. Széchenyi István példaértékű lehet mindenki számára, hiszen sok más egyéb között megalkotta a Lánchidat, létrehozta a Magyar Tudományos Akadémiát, a Duna szabályozását. A magyar politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, az ő nevéhez fűződik a magyar gazdaság, a közlekedés, a külpolitika és a sport megreformálása fűződik, de számos irodalmi munkája is fennmaradt az utókor számára.

Kereskényi szerint példája útmutató kell legyen, erre emlékeztessen a Szatmárnémetiben elültetett vörös tölgyfa is, és bíznak benne, olyan gyökeret ereszt, melyet senki sem tud majd kitépni.

Sike Lajos, a faültetés ötletgazdája kiemelte: ez a civil kezdeményezés azt kell hirdesse, hogy nagyjaink a természetvédelmet minden korban feladatuknak tekintették.

A rendezvényen jelen volt Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója, valamint Márk-Nagy János, az EKE elnöke is.


A Kossuth-kertben ültették el Széchenyi tiszteletére a fát
A Kossuth-kertben ültették el Széchenyi tiszteletére a fát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: