2009-03-10 16:46:28• hírek • Szatmar.ro

Fátyolban a németek ellen

Hagyományosan fátyolba öltözve lépne pályára Irak női válogatottja Németország ellen.

Az iraki női labdarúgó-válogatott komoly megmérettetés előtt áll, amennyiben összejön a világbajnok Németország elleni barátságos mérkőzés. Ám az ázsiai csapat vezetői nem csak az eredménnyel és a mutatott játékkal szeretnék felhívni magukra a figyelmet, hanem az öltözetükkel is. Az iszlám ugyanis szigorúan előírja, hogy a nőknek fátyolban, bő pólóban és tréningnadrágban kell pályára lépniük. Az iszlám azt is kiköti, hogy a stadionban nem tartózkodhat férfi néző-vagy újságíró.

„Ez a mérkőzés nem csak szakmai szempontból lenne nekünk nagy kihívás, hanem lehetőségünk lenne bemutatni országunk kulturális értékeit is", nyilatkozta Farideh Sodsej, az iraki labdarúgás női szakágának vezetője.

Nem ez lesz a női labdarúgás és az arab kultúra- pontosabban a fátyol- közötti első találkozás. Három évvel korábban a Berlin-Kreuzberg regionális válogatott Teheránban lépett pályára, ahol a hazaikhoz hasonlóan viselte az iszlám által előírt felszerelést.

Az iszlám azt is kiköti, hogy a stadionban nem tartózkodhat férfi néző-vagy újságíró. Kérdés, mi történik, ha az ellenfél edzője nem tartozik a gyengébbik nem képviselői közé.Az iráni női labdarúgó-válogatott.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: