2009-06-05 20:05:18• hírek • Parajdi Andrea

Fátyol Rudolf kapta az Identitas díját

Hetedjére adta át díját az Identitas Alapítvány. Ebben az évben az RMDSZ alapítványa Dr. Fátyol Rudolf hegedűművészt, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatóját tüntette ki munkásságáért.

A Szatmár megyei RMDSZ 1998-ban hozta létre az Identitas Alapítványt, azzal a céllal, hogy legyen egy olyan szervezet, amely az identitás megőrzése és ápolása érdekében fejt ki tevékenységet. Az Identitas Alapítvány immár hetedik éve oszt ki díjakat azoknak a személyeknek, akik munkásságuk révén sokat tettek a helyi magyarság értékeinek megóvásáért. Az előző években Dr. Bura László, Csirák Csaba, Muzsnay Árpád, Fejér Kálmán, Elekes Emma és Thoroczkay Sándor vehették át a megtisztelő oklevelet.

2009-ben Fátyol Rudolf hegedűművész, a Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója részesült elismerésben. Díját Varga Attila, az Identitas Alapítvány elnöke adta át péntek délután az Astoria szálló éttermében megtartott ünnepségen. A díjazott művész pályafutását Dr. Duffek Mihály, a Debreceni Konzervatórium lektora méltatta. Elmondta, hogy Dr. Fátyol Rudolfot az elmúlt évek alatt munkássága révén többször is jutalmazták, többek között Nagykároly és Szatmárnémeti díszpolgári címét is megszerezte, 2000-ben Szentgyörgyi Albert díjjal, 2006-ban az Év művésze díjjal, míg 2007-ben Bartók Béla díjjal ismerték el tevékenységét. Fátyol Rudolf amellett, hogy főigazgatója a Dinu Lipatti Filharmóniának, világszerte aktívan koncertezik, és a Debreceni Konzervatórium főiskolai docenseként is helyt áll.

Dr. Duffek Mihály beszédében megköszönte azt a szakmai segítséget és baráti támogatást, amelyet az elmúlt évek alatt a hegedűművész nyújtott neki.

-A világ számos országában koncerteztünk, többezres tömegek előtt, de számomra mégis a legnagyobb öröm, ha a szívemhez legközelebb álló közönség, a szatmári közönség tisztel meg a tapsával. Minden díj fontos, mindegyiknek jelentősége van az életemben, de a legfontosabb az, amikor azoktól kapok elismerést, akiket a legjobban szeretek - mondta beszédében Dr. Fátyol Rudolf hegedűművész. A díjazott kihangsúlyozta a jövőben is azért fog munkálkodni, hogy koncertjei során a neve mellett szereplő városnevet mindenhol megismerjék.

A díjátadót követően meglepetésszerűen a művész lánya, Fátyol Lujza is operaelőadással készült, majd a Rudolf vonós négyes is tartott repertoárjából egy rövid ízelítőt.

A képekre kattintva elérhető a képgaléria


Idén Fátyol Rudolf hegedművész kapta az Identitas Alapítvány díját
Idén Fátyol Rudolf hegedüművész kapta az Identitas Alapítvány díját



A művész saját együttesével egy rövid koncertet tartott
A művész saját együttesével egy rövid koncertet tartott


A képekre kattintva elérhető a képgaléria

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: