2018. szeptember. 26., szerda
Névnap:
2017-10-11 08:38:03• hírek • Szatmár.ro

Fatimai Szűz Mária búcsú

Pénteken este hattól tartják a nagykárolyi Fatimai Szűz Mária templom búcsúját, száz évvel az utolsó fatimai jelenést, a napcsodát követően.

A portugáliai Fatima nevű kisváros közelében 1917-ben a Szűzanya hat alkalommal jelent meg imára intve, és titkokat tárva fel három pásztorgyereknek. A történet szerint ők 1917. május 13-án kis nyájat őriztek a Fatima kisváros melletti Cova da Iria nevű helyen. A déli rózsafüzér imádság után sugárzó fényt láttak, amelyet villámnak véltek. Egy második villám alkalmával egy tölgyfabokor felett – ahol ma a jelenési kápolna áll – egy hölgyet láttak, aki elmondásuk szerint ragyogóbb volt a Napnál és kezei között rózsafüzért tartott. Azt mondta a három pásztorgyereknek, sokat kell imádkozniuk, és meghívta őket, hogy öt egymást követő hónap tizenharmadik napján, ugyanazon órában ismét menjenek Cova da Iriaba. A gyerekek így is tettek, és a hölgy mind az ötször eljött hozzájuk.

A július 13-i jelenés során a Szűzanya három titkot tárt fel a gyerekeknek. Az utolsó jelenéskor, 1917. október 13-án a becslések szerint 30-70 000 ember volt jelen. A megjelenő hölgy azt mondta, ő a Rózsafüzér Királynője, és ezen a helyen állítsanak kápolnát a tiszteletére. A jelenés végén mindenki láthatta a csodát: a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, szabad szemmel is lehetett szemlélni, saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna.

Ennek a csodának a századik évfordulójáról Nagykárolyban is megemlékeznek, a Fatimai Szűz Mária templom búcsúján, amelyre október 13-án, pénteken, rendhagyó módon este hat órától kerül sor. A legszentebb áldozatot Schönberger Jenő püspök mutatja be, szeretettel várják a híveket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: