2017-04-06 11:06:29• hírek • Kocsis Zoltán

Fatális egybeesés miatt szünetelt szerdán az internet és kábeltévé szolgáltatás

Az elmúlt tizennégy év legnagyobb, legkomolyabb műszaki meghibásodásával szembesült szerda délután az RCS/RDS, minek következtében Szatmár megye nagy részén több órán keresztül szünetelt az internet és kábeltévé-szolgáltatás. Mint megtudtuk, mindezt fatális egybeesések okozták.

A szolgáltatások délután 17 óra körül „haltak meg”. Az RCS/RDS vonalai azonnal „elkezdtek égni”, a panaszok százával, ezrével zúdultak a közönségszolgálat felé. A szolgáltató szakemberei ekkor már tudták, mi okozza a bajt. És azt is, hogy nem lesz egyszerű orvosolni.

Szatmárnémeti és Decebal között ugyanis egy eke elvágta a szolgáltató optikai vezetékét. Mindez azonban nem szántás közben történt, amint azt hinni lehetett. Forrásaink szerint az optikai vezeték egy vízmosásoktól kigödrösödött, egyenetelenné vált mezei hídon vezetett keresztül. A hídon áthaladó traktor le-fel hintázó ekéje pedig beleakadt a nem túl mélyre elhelyezett, az esővíz által kimosott vezetékbe.

És ha mindez nem lett volna elég gond, ezzel szinte egy időben Beszterce-Naszód megyében is hasonló jellegű baleset történt! Ezzel megszűnt a szakzsargon által back-upnak nevezett biztonsági kapcsolat is!

Szatmár megyében húsz ember és egy munkagép dolgozott órákon keresztül, hogy orvosolja a hibát. Fontos kiemelni, hogy a hálózatot nem a szolgáltató helyi részlege építette ki annak idején, ezért a kimaradásért sem hibáztathatóak. Mintegy három és fél órányi megfeszített munka után sikerült helyreállítaniuk a szolgáltatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: