2010-01-05 16:47:54• hírek • Impulzus.ro

Fast food adót vezetnének be

Az Egészségügyi Minisztérium új adót szándékszik bevezetni a szenvedélyadó után: a fast food adóval az országos egészségmegőrző programok támogatása a cél.

Cseke Attila egészségügyi miniszter egy január 5-i sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szándékukban áll a fast food ételek, édességek és szénsavas italok speciális megadóztatása. A miniszter elmondta, hogy kérte a minisztériumon belül működő Egészségügyi Bizottság véleményét a javaslattal kapcsolatban, hogy megállapítsák, hogyan lehetne az adót gyakorlatba ültetni. A miniszter hozzátette, hogy az érintett termékek előállítóival és forgalmazóival is fog tárgyalni az új adóval  kapcsolatban. Cseke nem tért ki arra, hogy ez az adó alkalmazása milyen bevételt jelentene az államkasszának. Január 5-től az Egészségügyi Minisztérium honlapján közvitát indítottak a javaslattal kapcsolatban.

A statisztikai adatok szerint Romániában évente mintegy 20 százalékkal növekedik a fast-food éttermek piaca. A fast-food étteremláncok is gombamód terjeszkedtek az elmúlt időszakban. A cikk folytatása az Impulzus.ro hírportálon olvasható.


Fast food étel: gyors, finom, de egészségtelen
Fast food étel: gyors, finom, de egészségtelen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: