2014-03-04 18:50:07• hírek • Szatmar.ro

Farsangot ünnepeltek a legkisebbek

Idén tematikus farsangi mulatságot szerveztek a pedagógusok kezdeményezésére a Hám János óvodában. A gyerekek tetszés szerint, valamelyik kedvenc állatuknak vagy növényüknek öltözhettek.

A farsangot együtt ünnepelte az óvoda nyolc magyar és egy német nyelvű csoportja. A keddi vidám mulatozást két hetes készülődés előzte meg. Ebben az időszakban nem csak a farsangi hagyományokról tanultak a gyerekek, hanem igyekeztek megismerkedni a növény- és állatvilággal is.

Az óvoda vezetőségének elmondása szerint ezzel a kezdeményezéssel szerették volna ha ez az ünnepség kicsit a hagyományőrzés jegyében telik, kizárva ezzel az amerikai stílusú, halloweenre emlékeztető Superman, Pókember, csontváz stb. jelmezeket.

Maga a farsangi bál már reggel elkezdődött, ugyanis a gyerekek már reggel felvették jelmezeiket, melyek nagy részét a szülőkkel együtt találták ki és otthon készítették el közösen. A jelmezek rendkívül változatosak és különlegesek voltak.

A hangulat kitűnő volt, a gyerekek nagyon jól szórakoztak ezen a rendhagyó napon.

A tervek szerint ezzel még nem zárult le az óvodában a növény és állatvilággal való ismerkedés, ugyanis minden óvodásnak egy-egy cserepes növényt kellett magával hoznia a farsangra, melyeket a tanév végéig közösen fognak majd gondozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: