2019-02-28 06:49:51• hírek • Nagy Tímea

Farsangi mulatságot szervezett a 9-es Számú Hosszúprogramú Óvoda német csoportja

Nincs még vége a vidám hangulatnak, térdig járunk a farsangban. Ennek örült a 9-es ovi német csoportja és a szülők is, igazi beöltözős mulatságot szerveztek kedd délután.

A Rosetti utcai Reménység Központ közösségi termében szólt a német nyelvű gyermekmuzsika, körben a fal mellé rendezett terülj-terülj asztalkám várta a vendégeket. A szülők jelmezbe bújva érkeztek a jeles alkalomra, a gyermekek az óvodában öltötték fel az álruhákat, úgy sétáltak át a bál helyszínére. Volt itt ősz- és tavasztündér, Superman ikerpár, nagykalapos boszorka anyuka, rózsaszín ruhás hercegnő leányka. Batman is színre lépett, de a cica, a kalóz, a bohóc és a tükörtojás sem maradhatott le.


Szökőcs Zsuzsanna és Siklósi Brigitte német csoportja, a kicsi Gombák, Gombácskák csoportja ropta a vidám táncot némi játékkal, kis szaladgálással tarkítva. Szüleik jóízűen beszélgettek, be-bekapcsolódtak a közös mókába, aktív részesei váltak a gyermekeik jókedvének.



A két óvónéni számtalan játékkal tette próbára a kicsik ügyességét. A kellékek főszereplője a lufik voltak. A csemeték csillogó szemmel várták a léggömböket, akadt mindenkinek szépszerivel. Az ötpróbás délután folyamán a szülők és az apródok a "lufizáson" kívül körtáncot jártak, énekeltek. Kéz nélkül tartották meg a léggömböt, úgy ropták párosan. Dobókockával "pusziszámot" dobtak - amennyit jósolt a kocka, annyi puszit kapott anyuka. Volt még itt műanyag kanalas pingpong labda egyensúlyozás és szívószállal fújós műanyag labda foci is. A programok osztatlan sikert arattak kicsik és nagyok körében egyaránt.


A szülő-gyermek farsang vidáman telt mindenki számára, a vendégek mosollyal az arcukon búcsúzkodtak. Ilyen móka közepedte nem csoda atavaszi, napsütéses időjárás. Idén is elűzte a telet a gurgulázó gyermekkacaj. 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: