2013-01-30 17:55:33• hírek • Póti Orsolya

Farsangi mulatságok, álarcos bálok az iskolákban

Eljött ismét a farsang ideje, amikor néhány óra erejéig mindenki feledi búját, bánatát, és átadja magát az önfeledt szórakozásnak. A szatmári iskolaközösségek már évek óta megszervezik ezt az izgalmas ünnepet valamilyen formában.

A farsangi szokások és rendezvények - többnyire február hónapban - farsang végére, farsang farkára összpontosultak. Az előkészületek, a mulatságok és jelmezversenyek szervezése azonban már január közepén elkezdődnek.

Szatmárnémeti három magyar tannyelvű középiskolájának diákjai is lázasan készülnek a farsangra, amely a legkisebbeknek és a nagyoknak egyaránt lehetőséget ad a táncra, szórakozásra, kikapcsolódásra.

A Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban már teljesen körvonalazódott a farsangi rendezvények programja. Leghamarabb, azaz február elsején az V-VIII. osztályos diákok számára szervezik meg a jelmezparádéval és számos izgalmas vetélkedővel egybekötött mulatságot, amelyre a tanintézmény dísztermében kerül sor délután 17 órától.

Február 8-án, péntek délelőtt 10 órától a kisiskolások bújhatnak jelmezbe, ugyanaznap 18 órától pedig a IX-XII. osztályosok farsangjára kerül sor a Szent Alajos Konviktusban. A Hám János Óvodában február 12-én, kedden 10 órától veszi kezdetét a farsangi móka.

A Református Gimnáziumban két helyszínen, de ugyanaznap kerül megrendezésre a farsangi bál a kicsik, azaz az V-VIII. osztályosok és a nagyok részvételével. Február 7-én először a tanintézmény díszterme, majd a tornaterem ad otthont a vidám mulatságnak. A gimnázium ugyancsak február közepén szervezi meg az előkészítő és az első osztályosok számára is a színes programokkal fűszerezett rendezvényt.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban február 7-én, csütörtökön kerül sor az V-VIII. osztályosok farsangi mulatságára, amely a tavalyihoz hasonlóan rengeteg izgalmas vetélkedővel és jelmezversennyel várja a diákokat. A IX-XII. osztályok számára idén valami különlegesebbet, egy igazi álarcos bált szervez a KÖFEDISZ, amely valószínű február közepén kerül megrendezésre.

A főgimnázium legkisebbjei és az ovisok sem maradnak ki a farsangi mulatozásból, ugyanis valamelyik napon néhány órára ők is jelmezt ölthetnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: