2017-02-23 08:59:12• hírek • Szatmár.ro

Farsangi mulatság volt a 33-as számú Napközi Óvodában

Ezekben a hetekben minden óvodás és kisiskolás gyerek izgatottan készülődik a farsangi mulatságra.

Nem volt ez másként a szatmárnémeti 33-as számú Napközi Óvodában sem, ahol szerda délelőtt került sor a télkergető ünnepségre. Az eseményt az Öko Óvoda Nevelési Program részeként szervezték, amelynek célja a gyermekek környezetvédő magatartásának kialakítása és nevelése az életkori sajátosságaiknak megfelelő módszerek révén. A jelmezek többsége olyan újrahasznosítható anyagok felhasználásával készült, mint a PET palack, újságpapír, csomagolópapír, műanyag és papír tányérok, poharak, illetve szemeteszsákok vagy kartondobozok.

A saját kézzel készített jelmezeknek nem csak a viselése, de már az elkészítése is szórakoztató, főleg ha a gyerek is részt tud venni benne, és kitűnő kapcsolatépítő hatással van a szülő-gyermek viszonyra is.

"Tudjuk, hogy a környezeti nevelés alapozó jellegű, és ha jó az alap, akkor az élmények, benyomások egy életre meghatározzák az ember gondolkodás- és életmódját. Az óvodáskorúak természetvédelemmel kapcsolatos tapasztalatszerzésének alapja a cselekvés. Cselekvés útján jön rá a gyermek az összefüggésekre, tanul meg látni, gyönyörködni, érzelmileg is kötődni mikro-, majd később makro-környezetéhez. Arra törekszünk, hogy a kisgyermek természettel való kapcsolata élményszerű, élettel teli, játékos, izgalmas, csodát kutató legyen" - ismertette a projekt lényegét Ciac Gyöngyi óvónő, aki az idei tanévben az Öko Óvoda Nevelési Program felelőse a 33-as számú Napközi Óvodában.

Roman Florica igazgatónő ezúton szeretne köszönetet mondani a szülőknek, akik időt és energiát nem sajnálva, pompás jelmezeket készítettek a gyerekekkel és teljes odaadással vettek részt az esemény előkészületeiben.

Az Öko Óvoda Nevelési Program a tanév végéig további három tevékenységgel folytatódik majd, amelyeknek közös célja az óvodáskorú gyerekek természetbarát gondolkodásának kialakítása.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: