2014-01-05 13:43:30• hírek • Szatmar.ro

Nagy siker volt az Erdődi táncház

Nagy sikere volt az Erdődön megszervezett élőzenés táncháznak. Több mint száz résztvevő járta a táncot a Berena zenekar muzsikájára. Több településről is érkeztek résztvevők köztük Dobráról, Géresről, Szárazberekről, Szatmárnémetiből és Tasnádról. A legkisebb táncostól, aki nem volt több mint négy éves, a legnagyobbig tudása legjavát nyújtotta.

Bányai Zoltán főszervező, az erdődi Petőfi Kör alelnöke az esemény lezajlása után elégedetten kortyolgathatta a sámsoni vendég táncosok borát. Tudomásul adta, hogy örömmel teli a szíve, látva ennyi gyermeket, amint vidáman játszik és táncol. Elmondása szerint "ez egy mérföldkő és talán páratlan a megyében ez az esemény". Reményének adott hangot, hogy a jövőben másoknak is sikerül élőzenés táncházat szervezni, és ezáltal szorosabb kapcsolat alakul majd ki a felnövekvő táncos nemzedék között.

„Kislányom nagyon szeret táncolni, nagyon jól érzi magát tánc közben. Együtt lehet másokkal, új barátokat szerez. Mint szülők, fontosnak tartjuk a néptáncot, mert meg kell őrizni a régi hagyományokat, népdalokat, hogy a mai gyerekek is megismerjék a régi szokásokat, a múltat, hogy volt tv és számítógép előtti élet is. Közösség építő is, hiszen egy csoport minden tagja megismeri egymást, alkalmazkodniuk kell egymáshoz, a gyerekek szocializálódnak, megismerik, milyen a családon kívül mással is kapcsolatot tartani, figyelni egymásra, törődni egymással. Nem utolsó sorban pedig a tánc mozgás, hiszen egy táncalkalom felér bármilyen sportedzéssel, megmozgatja a teljes testet, és ha még jól is érzik magukat közben, a lélek is gazdagodik.  Nézni is nagyon jó, ahogy a gyerekek táncolnak. Tele vannak jókedvvel, és örülnek annak, hogy együtt lehetnek", áradozott az egyik résztvevő édesanyja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: