2019-03-01 06:59:38• hírek • közlemény

Farsang a nagykárolyi Caritas-idősközpontban

A farsang az év legvidámabb, legszínesebb eseményeinek egyike a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet nagykárolyi idősklubját látogató nyugdíjasok számára.

A rendezvényt minden évben legalább két hét szorgalmas készülődés előzi meg. Bár az intézmény saját farsangi ruhatárral rendelkezik, az idősek minden évben alakítanak, módosítanak egy kicsit a jelmezeken, hogy soha ne öltsék fel újra ugyanazt a viseletet. A farsangi jelmezkollekció minden évben bővül egy-egy újabb darabbal is. Hogy a jelmez minél hitelesebb legyen, a klubtagok gondot fordítanak a megfelelő kiegészítőkre is, amelyeket többnyire saját kezűleg készítenek el.


A szerdai ünnepséget a központot vezető Nagyiván Margit nyitotta meg. Az eseményen részt vett, és a szervezésbe is aktívan bekapcsolódott Szász Tünde, a Caritas nagykárolyi munkapontjának vezetője. A teremben sorra vonultak fel a farsang hagyományos szereplői: a bohóc, az indián, a virágárus, a roma lány, a varázsló, de rendhagyóbb figurák is megjelentek: mazsorettek, a spanyol táncosnő, a seriff, a Karib-tenger kalózai, Napóleon, Szandi és Viki, sőt a rock and roll királya, Elvis Presley is. A nyugdíjasok nem csak bemutatták a jelmezeket, hanem bele is élték magukat szerepükbe, utánozva a megjelenített figura mozdulatait, hangját.





A Caritas Nagykárolyi Idősklubjának tagjai mindig örülnek az együtt töltött időnek, szívesen bolondoznak, mulatnak együtt. Épp azért mert igazi közösséget alkotnak, még a vidám percekben sem feledkeznek meg soha azokról a klubtagokról, akik már nem lehetnek közöttük, illetve beteg társaikról, mindig elmondanak egy imát értük.

 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: