2018-07-07 10:51:56• hírek • Oszkó Viktória

Farmon szereznek tapasztalatot a fiatalok

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Művelődési Ház támogatásával a szatmári fiatalok hat héten keresztül izgalmasabbnál izgalmasabb kézműves műhelyeken vehetnek részt: nagy sikernek örvendett a „Te vagy a jövő - élj egészségesen!” vakációs program első hete.

Olyan hasznos, a hétköznapi életben is jól alkalmazható tudással gazdagodhatnak a gyerekek egy-egy ilyen foglalkozás során, mint a kenyérsütés, az agyagozás, vagy a barkácsolás, de olyan műhelyek is várják a feltörekvő ifjúságot, mint az elektrotechnika vagy a szabás-varrás. A fiatalok megismerkedhetnek a modern, valamint a hagyományos mezőgazdálkodási modellekkel is úgy, hogy egy-egy napot töltenek el a megye különböző farmjain.


A tábor július hónapban is rendületlenül zajlik, a szervezők nagyjából 40 Szatmár megyei fiatalt várnak a különféle foglalkozásokra. A program változatlan, a gyerekek minden nap újabb élményekkel gazdagodnak, megtapasztalhatják, milyen a bőrkikészítés, de dolgoznak fával és más egyéb alapanyagokkal is. A résztvevők ellátogatnak egy farmra is, ahol betekintést nyerhetnek a mindennapos munkafolyamatokba, kicsit közelebbről megismerhetik a farmon élő állatokat és az ott termesztett növényeket is.


Fontos, hogy a fiatalok megértsék, a földművelés, a gazdálkodás, a saját kezűleg előállított ételek, amelyek az asztalra kerülnek, mind az egészséges élet és életmód alapkövei. Egy-egy ilyen testközeli tapasztalat olyan pozitív képet alakíthat ki az új generációban, ami meghatározhatja pályaválasztásukat a későbbiekben, ami mind társadalmilag, mind gazdaságilag fontos mindannyiunk számára.


A vakációs programra egyhetes turnusokban, hetente 20-20, 12 évesnél idősebb gyereket várnak, június 18. és július 27. között. A programok a Dsida Jenő utca 8. szám alatti házban, minden nap 9.00 órakor kezdődnek és délután 15.00 óráig tartanak.


További információkért kérjük, hívják  a 0760723224-os telefonszámot, illetve keressék fel munkanapokon az alapítvány székhelyét (Ceahlaului utca 38 szám), ahol a beiratkozás is történik, érkezési sorrendben. A helyek száma korlátozott!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: