2015-04-16 10:42:54• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Farkasok és a kékek, zeniten van vajon a címvédő?

A Wolfsburg stadionjában rendezik csütörtökön az Európa Liga-negyeddöntő talán legkiemelkedőbb párharcának első felvonását, amelyen az olasz Serie A 4. helyezettje a Bundesliga 2. helyén álló csapattal csap össze, míg a címvédő spanyol Sevilla a Zenittel meccsel Spanyolországban.

A nápolyiak a szezonban eddig egyértelmű csalódást okoztak szurkolóiknak, mivel az augusztusi BL-selejtezős búcsú után a várt kiemelkedő bajnoki szereplés is elmaradt, s mostanra gyakorlatilag az egyetlen esélyük az EL megnyerése arra, hogy a követező idényben a legrangosabb kupasorozatban szerepelhessenek.

Rafa Benitez vezetőedző állása éppen ezért van veszélyben Nápolyban, ugyanakkor az EL-siker változtathat a helyzeten. Olasz riválisával ellentétben a Wolfsburg kiemelkedő idényt fut, látványos támadójátékkal menetel a bajnokságban és a nemzetközi porondon is, s ezért valamivel esélyesebbnek tekinthető a Napolinál.

A címvédő Sevilla az orosz bajnokságban listavezető Zenittel találkozik. Favoritként kezdheti a küzdelmet, ugyanakkor nehezíti helyzetét, hogy a visszavágót rendezik Szentpéterváron, a jövő héten. Mindkét együttes remek formában van. A Sevilla a hétvégén 0-2-ről egyenlített a Barcelona ellen, azt megelőző öt bajnokiját pedig megnyerte, mint ahogy legutóbbi öt EL-meccsét is. A Zenit nyolc forduló óta veretlen az orosz pontvadászatban, amelyet 8 pontos előnnyel vezet.

Szintén nagy csatát ígér a Dinamo Kijev és a Fiorentina összecsapása. Az ukrán listavezető 19 forduló után még veretlen a bajnokságban, az EL-ben pedig 5-2-re kalapálta el legutóbb az angol Evertont. A Fiorentina elképesztő iramban robogott a tavasszal, egymás után gyűjtötte be a nagy skalpokat - ám mostanra mintha megtorpant volna: legutóbbi két meccsén komoly zakót kapott a Juventustól és a Napolitól is.

Végezetül a negyedik negyeddöntőben az idei sorozat két meglepetéscsapata, a Dnyipro és a Bruges csap össze. Az ukrán harmadik az Ajaxot, a belga listavezető a Besiktast búcsúztatta az előző körben. Most a Dnyipro tűnik esélyesnek, ám ez nem újdonság a Bruges számára - amely a Belga Kupa megnyerésének hála már biztosan nem zárja trófea nélkül a szezont.

A negyeddöntő programja:
Sevilla -Zenit  22.05 Digisport1.hu, DigiSport2.ro
FC Bruges -Dnyipro  22.05
Dinamo Kijev -Fiorentina  22.05  Digisport2.hu, DigiSport3.ro, DolceSport2
VfL Wolfsburg -Napoli  22.05 Story.hu, DigiSport1.ro, DolceSport1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: