2018-09-25 05:39:20• hírek • MTI

Farkaslakán is bemutatkozott az ausztráliai magyar színtársulat

Foto: facebook.com/csillaghazrimaszombat
Foto: facebook.com/csillaghazrimaszombat

Kárpát-medencei turnéja zárásaként Farkaslakán is bemutatkozott az ausztráliai Brisbane magyar színtársulata, amely Tamási Áron Hullámzó Vőlegény című vígjátékát adta elő - hangzott el az M5 kulturális csatorna hétfői híradójában.

A 2007-ben alapított Brisbane-i Magyar Amatőr Színtársulat a Hullámzó Vőlegénnyel vasárnap lépett fel Farkaslakán. Itt született 1897-ben a darab szerzője Tamási Áron. A Kossuth-díjas magyar író műve a tehetségbe vetett hit győzelméről szól.

 

Spinda József, a Brisbane-i Magyar Amatőr Színtársulat képviselője a darabról elmondta: "vidám egyik pillanatban, másik pillanatban sírni tudsz, a lelked ott van vele, de közben olyan emberi jellemeket tud ábrázolni, hogy magadra ismersz".

 

A darabban a boldogságát megtaláló Bogyót a 17 éves Kovács Boglárka alakítja, aki hangsúlyozta: "én is szeretek úgy mindenbe beleavatkozni, és hát ugyanazt csinálja Bogyó, aki mint angyali szellem, mindent kicsit ő kontrollál."

 

A vígjátékot Kovács Lőrinc Ausztráliában élő református lelkipásztor, tiszteletbeli konzul rendezte. Kovács Lőrinc szerint nagyon sikeresek voltak előadásaik, mindenhol telt ház előtt játszották a darabot, a legkisebb falutól Hertelendyfalvától egészen Marosvásárhelyig, ahol a legnagyobb volt a közönség. Mint elmondta, ekkora lelkesedésre nem számítottak.

 

Az elmúlt két hétben a társulat tagjai tíz településen mutatták be Tamási Áron művét.

 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: