2016-10-25 15:29:56• hírek • Kocsis Zoltán

Fáradtan is továbbjutna az Olimpia

Négy éve nem járt hasonló magaslatokban az Olimpia, a második osztályban szereplő klub ugyanis legutóbb 2012-ben tudta beverekedni magát a Román Kupa 16-os döntőjébe. Akkor csúfos véget ért a kaland, most viszont szeretne továbblépni a gárda. Ellenfele a Mioveni lesz, a mérkőzést pedig október 26-án, szerdán 14.30-i kezdettel rendezik az Olimpia-stadionban.

Négy évvel ezelőtt nagy eufóriát váltott ki a szurkolók köreiben, amikor kiderült, a Rapid lesz az Olimpia ellenfele a Román Kupában a legjobb 32 között. Aztán gyorsan elszállt az öröm, amikor eldőlt, hogy az Oli lemond pályaválasztói jogáról, így a mérkőzést Bukarestben rendezik. Ott aztán a Rapid nagyon kitömte a sárga-kékeket, 6-0-ra nyertek. Más kérdés, hogy azóta a Rapid már nem is létezik...

Az akkori csapatból Cosmin Iuhas, Villand Róbert, Daniel Feier és Marius Suta most is a szatmári keret tagja.

Ezúttal az Olimpia immár biztosan saját szurkolói előtt lép pályára, az ellenfele pedig, ahogy Bogdan Andone mester fogalmazott, a második osztály legjobb csapata, a Mioveni lesz. „Nagyon rutinos csapat az ellenfelünk, amely tudja, miként kell kihozni a maximumot szinte minden helyzetből. Elsősorban védekezésben nagyon erős", méltatta ellenfelét az Olimpia mestere. Őt igazolja, hogy a Mioveni az eddigi 13 bajnokin mindössze 8 gól kapott - legutóbbi hat meccsén pedig csak kettőt.

Ezzel együtt a Mioveni a bajnoki tabellán csak egy hellyel és egy ponttal előzi meg az Olimpiát. A szezon során a két gárda már találkozott egymással, augusztus közepén a második fordulóban az akkori házigazdák csak a hajrában kapott meglehetősen véleményes büntetővel tudták csak legyűrni Andone legényeit. Akik közül Silviu Pana és Florin Muresan sérüléssel bajlódik, szerdai játékuk egyelőre kérdéses. „Mivel a csapatnak nincs orvosa, nehezen tudjuk megállapítani, mi bajuk pontosan", fogalmazott Andone.

Az enyedi mester kitért keddi sajtótájékoztatója során a hétvégén, Temesváron 1-1-re végződött mérkőzésre is. „A 30. perctől játékra alkalmatlanná vált a pálya Temesváron. Elfogadhatatlan, hogy ilyen talajon kell játszanunk. De ahogy láttam, igaz ez a snagovi pályára is, ahol a Mioveni játszott: az egy hatalmas homoktenger volt. Sajnos az év hátralévő részében hasonló pályákra kell számítanunk. Ilyen talajon nehéz játszani, járatni a labdát. Eltűnik a játékosok és a csapatok közötti technikai különbség, a harc dominánssá válik, a szerencsefaktor szerepe pedig jelentősen megnő. Ráadásul az olyan sártengerben, amilyen Temesváron is volt, a játékosok is jobban elfáradnak, lassabban regenerálódnak. Beszéltem a fiúkkal, többen nem érzik magukat még 100%-os erőállapotban. A Mioveni ellen pedig azok fognak játszani, akik tökéletes erőnléti állapotban vannak", mondta Andone. Megszellőztetve: lehet, szerepet kapnak azon játékosok is, akik eddig kevesebbet játszottak.

Andone azonban egyértelművé tette: céljuk, hogy bejussanak a sorozat legjobb 16 csapata közé. Ezzel együtt messze lenne még az Olimpia legjobb eredménye, hisz a klub 1978-ban a döntőig verekedte magát, ám ott 3-1-re kikapott a Craiovától.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: