2011-07-14 16:15:58• hírek • Szatmar.ro

Fantasztikus szatmári arany magyar színekben

Magyarországot és a Szatmárnémeti Sportklubot egyaránt egy fantasztikus aranyéremmel ajándékozta meg Osváth Richárd az angliai Sheffieldben megrendezendő vívó Európa-bajnokságon. A kerekesszékhez kötött fiatalember alig néhány hónapos edzés után verte végig az európai mezőnyt.

A 26 éves Osváth néhány éve nem tudja mozgatni egyik térdét porc hiánya miatt. Ezzel együtt azonban nem szeretett volna felhagyni a vívással, így február óta a Sportklub két remek edzőjével, Lengyel Évával és File Attilával végzi a speciális edzéseket.

Mivel azonban Romániában nem létezik kerekesszékes vívás, mint sportág, így  Osváth úgy döntött: a magyar állampolgárság felvétele után az anyaországot képviseli majd a nemzetközi versenyeken. Az újdonsült Európa-bajnok, aki ezzel kvalifikálta magát a jövő évi, londoni speciális olimpiai játékokra, Budapesten a Törekvés SE sportolója, és a szintén szatmári dr. Beliczay Sándor az edzője.

"Én nagyon-nagyon boldog vagyok, sírtam is örömömben, mivel ez a fiú igen, megérdemelte ezt. A sors valahogy visszaadott neki valamit abból, amit annak idején elvett tőle. Fantasztikus, hogy nem egészen fél év alatt mit ért el, és ezt olyan emberi tartással, amiről csak felsőfokon lehet beszélni. Ez az aranyérem egy nagy elégtétel is lehet számára " - nyilatkozta  Lengyel Éva a nem mindennapi sportember nem mindennapi teljesítményéről..

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: