2012-06-24 14:27:36• hírek • Szatmár.ro

Fantasztikus koncerttel ért véget a Samfest Jazz

A közönség állva ünnepelte a lengyelországi Adam Baldych Quintetet.

A szombat esti koncerttel véget ért a G. M. Zamfirescu Kulturális központ által szervezett nyolcadik Samfest Jazz dzsessz-zenei fesztivál. Három estén keresztül a zenei stílus kitűnő hazai és külföldi előadói zenéltek a filharmóniában.

A hazai tehetségek közül a kolozsvári Junetrip duó koncertjével vette kezdetét a fesztivál csütörtökön, ugyanezen az estén a bukaresti Jazzapella és a nagyszebeni Fusioncore zenekarok koncerteztek. Pénteken két külföldi együttes bűvölte el a dzsesszkedvelő hallgatóságot, előbb a norvég-brit Meadow lépett színpadra, majd a brit Portico Quartet koncertezett. A Meadow zenekar három tagjából - John Taylor, Tore Brunborg és Thomas Stronen - a brit Taylor hetvenévesen is fiatalokat megszégyenítő energiával és virtuozitással zongorázott, a Portico Quartet pedig különleges hangzásvilágával okozott felejthetetlen perceket a hallgatóságnak.

Szombaton a magyarországi Djabe - Szabadság - zenekarral indult a fesztivál utolsó napja, a tapasztalt dzsessz-zenészek nemrégiben még Bécsben, Moszkvában illetve Szentpéterváron zenéltek, most pedig a szatmáriakat lepték meg egy különleges zenei csemegével. 

A szombati nap és a fesztivál fénypontja a Lengyelországból érkezett Adam Bladycs Quintet koncertje volt: a virtuóz hegedűst álladó zenésztársai kísérték el Szatmárnémetibe. A mindössze 26 éves zeneszerző, producer és hegedűművész és zenekarának koncertjébe a Szatmár.ro olvasói is belekóstolhatnak, megnézve az alábbi videót. A különleges zenei élményt a közönség szűnni nem akaró tapssal díjazta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: