2010-10-03 21:16:11• hírek • Szatmar.ro

Fantasztikus klezmerkoncert

Lehet, hogy furcsán hangzik, de fergeteges koncertnek lehettek részesei a szatmáriak a Várdomb utcai zsinagógában vasárnap délután. Sokan csak az isten háza iránti tiszteletből nem perdültek táncra, pedig nehezen lehetett ellenállni a pörgős, vidám zene csábításának.

A megyeszékhely zsinagógájában felemelő eseménynek voltak tanúi nemcsak a zsidó közösség tagjai, hanem mindenki, aki kellemes szórakozásra vágyott vasárnap délután. Márpedig sokan kaphatóak voltak erre, hiszen megtelt a zsinagóga, sokaknak lábon állva kellett végignéznie a koncertet.
A fellépést Sharon Weis támogatta, aki Losangelesből érkezett és egy tógaszekrény függönnyel is megajándékozta a zsinagógát, az elhunyt családtagjai emlékére, hiszen ő is Szatmár megyében született. A jelképes ajándék mellett jelentős adományban részesítette a zsidó föderáció rászoruló gyerekekkel foglalkozó szociális programját.
Grigorescu Felicia muzeográfusnak valamint Ilyés Gyula polgármesternek átadták a Zsidó közösség barátja díjat köszönetképpen az értük véghezvitt tettekért.

Ezt követően a közönség szeme az Is...Real! Project Klezmer Band nevezetű zenekarra szegezte a szemét. A budapesti együttes nemcsak a szomszédos országokban lépett színre, hanem a világ minden táján, mára már zsidó világzenei bandává alakultak. A vallásos mondanivalójú keleti dallamokat egyedi judeo folk-rock stílusban adták elő, és a koncert közben a többnyire gyors és vidám zenének köszönhetően szinte bulihangulat uralkodott el. A fiatalokat vastapssal jutalmazták, attrakciójukért, és többször is visszatapsolták őket.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: